banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Memur'sen Şanlıurfa İl Temsilciliğinden 27 Mayıs Açıklaması

27 Mayıs 1960 darbesini 60’ıncı yıl dönümünde bir kez daha kınıyor, millet iradesinin temsilcisi olarak Hakk’ın rahmetine kavuşan Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu rahmetle andıklarını belirten İnrahim Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
Demokrat Parti, 1946’da Türkiye’nin çok partili hayata geçmesinin ardından 1950’de aldığı oy oranıyla tek başına iktidara geldi ve iktidarda kaldığı süreç boyunca da hem demokrasiyi sağlamlaştırdı hem de atılımlarıyla büyük Türkiye idealinin de ilk nüvelerini verdi. Ancak buna rağmen DP’nin kesintisiz 10 yıllık iktidarının son dönemlerinde, ülkede gerilimler ve kaos oluşturmak için bazı mahfiller sürekli çalıştı.

Bazı subayların oluşturduğu Milli Birlik Komitesi, "DP'nin ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" iddiasıyla 27 Mayıs’ta sabaha karşı darbe yaptı. Böylelikle eşi benzeri görülmemiş bir hınç, zulüm, işkence, hüzün ve yargısız infazlar başlamış oldu.

Türkiye'ye büyük acı yaşatmaya kodlanan askeri vesayetin sahipleri, yalanlar ve iftiralarla milli iradeyi kafese aldı, en büyük insanlık suçunu işleyerek 27 Mayıs’tan sonra kurulan düzmece mahkeme, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı darağacına gönderdi, Cumhuriyeti vesayet rejimine dönüştürdü. Hukuk katledildi, jakoben zihniyet tarafından demokrasi ayaklar altına alındı, millet iradesinin üzerine ipotek koyuldu. Demokrasi tarihimiz bir kez daha kirletildi.

Milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların anası ve kaynağı olan 27 Mayıs darbesini bir kez daha kınıyor, milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.