banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Melik: AK Parti İsrail'i koruyor

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Vedat Melik, AK Parti Hükümeti'nin suçüstü yakalandığını, perdenin önünde İsrail ile didişirken, perdenin arkasında füze kalkanı konusunda Türkiye'yi İsrail'e kalkan yaptığını öne sürerek, hükümeti ve Başbakanı protesto etti.

 

CHP, bugün aynı anda 81 il başkanlığında Türkiye'de kurulmasına karar verilen füze kalkanı konusunda açıklamalar yaptı. Şanlıurfa’da açıklamayı CHP İl Başkanı Vedat Melik yaptı. 

 

Hükümetin füze kalkanı kararını eleştiren Melik, “ 9 yurttaşımızı hunharca katleden ve karşılığında özür dilemeyen bir ülke için verilen bu tavizin karşılığında hiçbir şey alınmamıştır.” Dedi.

 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı aldattığını öne süren Melik, “Mavi Marmara gemisinde katledilen yurttaşlarımızın acılı aileleri aldatılmıştır. Türkiye’nin İsrail’e haddini bildireceğini zanneden Filistin ve Gazze halkı aldatılmıştır” diye konuştu.

 

Melik hükümetin suçunu örtbas etmeye çalıştığını, ancak ABD'li yetkililerin yalanlanmayan açıklamalarının her şeyi gözler önüne serdiğini kaydetti. Kurulacak radar sisteminin İran'dan gelebilecek füze saldırılarına karşı İsrail'i koruyacağına işaret eden Melik, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundan havalanacak kuşu bile oturduğu yerden izleyebileceğini sözlerine ekledi.  

Adnan Çelik /GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.