banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

MEB Mahmut Özer'den Urfa'ya müjde!

Sabah saatlerinde kente gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa GAP Havalimanında Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından valiliği ziyaret eden Bakan Özer, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra COVİD-19 salgını ve okulların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Okullarda Salgınla İlgili Sıkıntı Yok

 Türkiye genelinde en az iki doz aşı olmuş ve bağışıklık kazanmış öğretmen sayısının yüzde 94 civarında olduğunu, üç ve dört doz aşı olmuş öğretmen sayısının da her geçen gün yükseldiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların durumunun Bilim Kurulu ile koordineli şekilde değerlendirildiğini belirterek, okullarda alarm verilecek, yeni kararlar alınacak herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Omicron dalgasının hızlı bir şekilde yayıldığını ancak şu an için okullarda önlemleri değiştirecek, yeni önlemlere başvurulacak herhangi bir alarm durumunun söz konusu olmadığını dile getiren Bakan Özer, “Aşılanma durumlarımızı artırmamız, mesafe ve hijyen kurallarına öncesine göre çok daha dikkat etmemiz gerekiyor. İki hafta sonra zaten yarıyıl tatiline gireceğiz. İnşallah yarıyıl tatiline kadar süreç başarılı bir şekilde devam edecek.” dedi.

Şanlıurfa ziyaretleri kapsamında, eğitim kalitesini artırma, süreçleri iyileştirme, yatırımları zenginleştirme konularında istişarelerde bulunacaklarını kaydeden Bakan Özer, “Şanlıurfa’ya ciddi yatırımlarımız var. İnşallah bugün de çok daha büyük boyuttaki yatırımlarla Şanlıurfa’nın eğitim ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali Erin’e Teşekkür

Görev yaptığı beş yıldan bu yana eğitim yatırımlarının artırılması, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gösterdiği çaba ve gayretten dolayı Vali Abdullah Erin’e teşekkür eden Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığımızın tüm süreçleri başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu süreçlerin başarıyla yürütülmesinde emek ve katkılarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Yine Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve hasseten İl Milli Eğitim Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlk açıklamalarının ardından Vali Abdullah Erin tarafından makamda ağırlanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, makam ziyaretinden sonra valilik konferans salonunda, eğitim değerlendirme toplantısına geçti.

Şanlıurfa’ya Yapılacak Eğitim Yatırımları Değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili M. Kasıp Gülpınar, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ve Milli Eğitim İlçe ve Şube Müdürlerinin katıldığı değerlendirme toplantısında, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt tarafından bir bilgilendirme yapıldı.

İl genelinde eğitim öğretim hayatının ihtiyaçlarının değerlendirildiği toplantı sonrası, açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında Şanlıurfa’ya yapılacak yatırımları açıkladı.

Toplam 73 Yeni Okul İnşa Edilecek

Eğitim değerlendirme toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip İli olan Şanlıurfa’da eğitim öğretimle ilgili ciddi ihtiyaçların olduğunu belirterek, yapılacak yatırımları açıkladı.

Şanlıurfa’da 2022 yılı yatırımlarına ilave olarak; 39 anaokulu, 14 ilkokul, 19 ortaokul ve 1 lise olmak üzere toplam 73 eğitim birimi inşa edileceğini açıklayan Bakan Özer, Şanlıurfa’da 2021 yılında bakım ve onarımla ilgili yaklaşık 200 milyonluk ödenek ayrıldığını, bugün açıklanan yatırımların ise 1 milyar TL’nin üzerinde olduğunu ifade ederek, “Bu yatırımların Şanlıurfa’ya hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şanlıurfamızın çok daha fazlasına ihtiyacı var. Bunu bugün görmüş olduk. İnşallah bu yatırımlar hızlı bir şekilde ilerledikten sonra da sürekli temas halinde olacağız. Diğer ihtiyaçları da gidermek için bakanlığımızın tüm imkânlarını seferber edeceğiz.” dedi.

Bakan Özer’in açıklamalarına göre; Akçakale’ye 3 anaokulu, 1 ilkokul, 2 ortaokul. Eyyübiye’ye 12 anaokulu, 6 ilkokul, 6 lise. Haliliye’ye 10 anaokulu, 5 ilkokul, 5 ortaokul. Harran’a 1 anaokulu, 1 ortaokul. Karaköprü’ye 5 anaokulu, 2 ilkokul, 3 ortaokul. Siverek’e 3 anaokulu, 1 lise. Suruç’a 2 anaokulu, 2 ortaokul ve Viranşehir’e 3 anaokulu inşa edilecek.

Bilim Sanat Merkezi Sayısı 5’ten 8’e Çıkıyor

Özel yetenekli öğrencilerin akşam ve hafta sonları eğitim aldıkları Bilim Sanat Merkezleri hakkında da açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa’da mevcut bulunan 5 Bilim Sanat Merkezine ilaveten 3 Bilim Sanat Merkezi daha kurma kararı aldıklarını söyledi.

Buna göre, yeni Bilim Sanat Merkezleri Eyyübiye, Suruç ve Ceylanpınar ilçelerinde kurulacak.

2 Yeni RAM Kurulacak

Şanlıurfa’da halen 5 ayrı Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) olduğu bilgisini veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karaköprü ve Akçakale’ye yeni kurulacak RAM’lar ile bu sayıyı 7’ye çıkaracaklarını söyledi.

Okul ve Eğitim Kampüslerini Ziyaret Edecek

Gün boyu Şanlıurfa’da temaslarına devam edecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eyyübiye ilçesinde Buhara Eğitim Kampüsü, Dr. Cavit Özyegin İlk ve Ortaokulunu, Haliliye ilçesinde Zeytindalı Eğitim Kampüsü ile Karaköprü ilçesinde GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.