banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

MEB Bakanı Selçuk Akçakale'de Flaş açıklamalarda Bulundu

Bakan Selçuk: Nakilde İkamet Şartı Aranmayacak

Barış Pınarı Harekatı büyük bir başarıyla devam ederken, güvenlik nedeniyle eğitim-öğretime ara verilen okullardaki öğrencilerin, ikametgah şartı aranmaksızın diğer okullarda misafir öğrenci olarak kayıtları yapılmaya başladı.
Bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra Akçakale’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile birlikte kameralar karşısına geçen Bakan Selçuk, Suriye sınırına yakın ilçelerde bulunan ve güvenlik nedeniyle tatil edilen okullarda eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Selçuk, nakil gitmek isteyen öğrencilerin, bu eğitim öğretim yılıyla sınırlı olmak üzere e-okul sistemi üzerinden ikametgâh kontrolü yapılmaksızın geçebileceğini, işlemin misafir öğrenci seçeneğiyle kayıtların yapılmaya başladığını açıkladı.
Ortaöğretim kurumlarında misafir öğrenci yerleştirme işlemlerinin il ve ilçe nakil komisyonları vasıtasıyla kontenjan şartı aranmaksızın yapılacağına dikkat çeken Bakan Selçuk, ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre öğrenci alan okullara yapılabilmesine yönelik işlemlerin de hayata geçirildiğini söyledi.
Bakan Selçuk, yapılan düzenlemeler ile ilgili şunları dile getirdi: 
Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimiz, okullarımızda psiko-sosyal desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit edecek, il-ilçe psiko-destek ekiplerimiz aracılığıyla gerekli planlamalar yapılacak, okul temelli çalışmalar ve gerekli görüldüğü durumda ilgili kurumlara sevk işlemleri gerçekleştirilecektir.
Okul değişikliği yapan öğrencilerimizin destekleme ve yetiştirme kurslarına devam etmeleri konusunda da tedbirler alınmıştır. 
Eğitime ara verilen okullarda öğrencilerimizin telafi eğitimine alınması için de gerekli planlamalar yapılmıştır. Bizim için eğitimin aksaması söz konusu olamaz. Her şekilde eğitimin devam etmesi için gereken tedbirlerin alınması esastır. Okul değişikliği yapan öğrencilerimizin konu ve kazanım eksiklikleri olanlar varsa hafta sonu, ara ve yarıyıl tatillerinde telafi eğitimi ve yetiştirme programı verilecektir. 
Öğrencilerimizin eğitim sürelerince pansiyonlara yerleştirilebilmeleri, farklı yerleşim birimlerinde taşımalı eğitim hizmetlerinden faydalanabilmeleri için de gerekli tedbirler alınmıştır. Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından eğitim bilişim ağı üzerinden sanal sınıf uygulaması da kullanılabilmektedir. İsteyen öğrencilerimiz, sanal sınıflardan da istediği yerden, istediği şekilde tüm dersleri alabilir. Böylece sınıf bazlı eğitim, öğretim faaliyetleri, ders içeriklerine erişim, öğretmen ve öğrenci etkileşimi, ödev ve sınav uygulamaları, yoklama alınması gibi uygulamalar da eba adlı eğitim bilişim ağından rahatlıkla yapılabilecektir. Platformun cep telefonları üzerinden kullanımı halinde 3 GB’a kadar ücretsiz kullanım da söz konusudur. 
Valiliklerimiz, eğitim faaliyetlerinin devamı için yönetici ve öğretmenlerimizle ilgili olarak güvenlik, barınma, yönetici ve öğretmenlerimize yönelik eğitim öğretim kurumlarında her türlü görevlendirme için de düzenlemeler yapılmış durumdadır.
Bakanlığımız, İl ve İlçe Müdürlüklerimiz arasında da çok etkin bir iletişim ağı kurulmuş vaziyette, her an, anlık olarak bilgi alışveriş imkânımız da söz konusudur. Yapılacak iş ve işlemler hakkında öğrenci velilerimiz de bu kanallarımız vasıtasıyla bilgilendirilmektedirler.
Devletimizin, Mehmetçiğimizin bölgemizde kalıcı bir barış getirmek adına yürüttüğü bu kutsi vazife de kısa süre içerisinde başarıyla sonuçlanacaktır. Buna inancımız tamdır. Milletimiz birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermektedir. Mehmetçiğimiz ile yaşadığımız bu haklı gururu, eğitim ile de milletimize yaşatacağımızdan da hiçbir endişemiz yoktur.
Yetkili arkadaşlarımızla da istişarelerde bulunuyor, her türlü ihtiyacı anında yerine getirmek amacıyla Ankara ile de temaslarımızı sürdürüyoruz. 
Bu bağlamda, burada gördüğüm Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çalışmalar, gayretler son derece yerinde ve başarılı bir altyapı çalışması sürdürülüyor. Bu bakımdan da mutluluğumu ifade etmek isterim. 
Şanlıurfa ve Mardin’deki tüm okullarımızda bütün tertibatların ve önlemlerin alınması konusunda çalışmalarımız titizlikle sürdürülüyor. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.