banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mazhar Bağlı'dan İlginç Gezi Yorumu!

Kenan Adem Kızılağıl'ın haberi

Suriye’de Esed rejiminin katliamları devam ederken Türkiye iki haftadır Gezi eylemleri ile uğraştırılıyor. Son iki haftada adeta Suriye unutturuldu. Türkiye’nin dışa kapalı olması için durmadan yeni iç sorunlar çıkarıldığına dikkat çeken AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Suriye’de çözüm olması durumunda oluşturulacak deklarasyona alınmamamız için yeni karışıklıklar çıkarıldığını vurguladı.

İki haftadır devam eden Gezi olayları Türkiye’nin gündemini çokça meşgul etti. Suriye’de Esed rejiminin katliamları devam ederken AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı çarpıcı bir değerlendirme yaparak, Suriye’de çözüm olması durumunda oluşturulacak deklarasyona alınmamamız için yeni karışıklıklar çıkarıldığını ileri sürdü. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, haklı talepleri olan vatandaşların marjinal gruplar ile aralarına mesafe koymaları gerektiğini ifade etti.

“Amaç Başbakanı indirmek”

Gezi Parkı eylemcilerinin taleplerinin içi boş olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Eylemlerin arka planında hükümeti devirmek var. Hedef aslında başbakan. Çünkü ilk defa milletin oyları ile bir iktidar oluştu. Milletin iradesine saygı göstermeyen bir takım çevreler, şimdi bu oyunları yönetiyor” şeklinde konuştu.

Türkiye yeni Suriye’de istenmiyor

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusuna verdiği desteğin yanında, Esed zulmünden kaçarak ülkemize sığınanlarla kardeşlik bağları kurulduğunu belirten Bağlı, “Bu bağlılık devam ederse Suriye’nin yeniden yapılandırılması konusunda Türkiye önemli bir aktör olacak. Türkiye’yi uzak tutmak isteyenler, oturup nasıl bir sorun çıkarsak da uzaklaştırsak diye plan yapıyorlar. Bunun sonucunda Gezi eylemleri üretildi” dedi.

“Kaos ortamı istiyorlar”

BBP olarak olayların başından bu yana sağduyulu olunması gerektiğini söylediklerini ifade eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise, “Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin birliği, huzuru, güvenliği, refahı, zenginleşmesi hepimiz için önemli. Buna hepimiz katkı sağlamak zorundayız. Maalesef bu süreç ile birlikte yabancı güçler devreye girdiler. İçerideki iş birlikçilerini de harekete geçirerek ülkenin bir kaos ortamına sürüklenmesi için elinden gelen her şeyi yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haklar çatışma ile aranmaz

Hak talep edenlerin sonuna kadar yanında olacaklarını vurgulayan Destici, “Eğer siz haklı taleplerinizi dile getirmek istiyorsanız bu eylemler sizin annenizin ah sütü gibi helaldir. Milyonlar elbette meydanlarda yürüyebilir ve teröre, eyleme bulaşmadan her türlü taleplerini dile getirebilirler. Bizde sizlerin yanında yer alırız” şeklinde konuştu.


Milat gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.