banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Şanlıurfa Programı Belli Oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Şanlıurfa’ya Geliyor

Gün içinde Harran antik kenti, Balıklıgöl ve çevresini ziyaret eden sporcular, yarın da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı gezi ile Göbeklitepe’yi ziyaret edecekler.

Göbeklitepe’yi ziyaret edecek ralliciler, burada fotoğraf çekiminin ardından Göbeklitepe temasıyla giydirilmiş bir aracı, etkinlik anısana burada bırakacaklar.

Bakan Ersoy’un burada yapacağı açıklamaların ardından gezi ve ziyaretlerine Harran ve Balıklıgöl ile devam edecek.

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi sporcuları ise Göbeklitepe ziyaretinin ardından, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi park alanında bekleyen araçlarıyla önce Halfeti’ye, ardından da Gaziantep, Adana, Mersin ve Antalya üzerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne seyahat edecekler.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Doğu-Batı Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği arasında imzalanan protokol ile başlatılan işbirliği; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından destekleniyor.

Ralli güzergahı, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadag, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, İran, Türkiye ve KKTC olarak belirlenmişti.

Europa- Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi, birbirine komşu iki büyük medeniyetin yerleştiği coğrafyada, dostlukları çoğaltmak, insanların birbirlerine dokunmasını ve en önemlisi birbirlerini anlamalarını sağlamak için planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Şanlıurfa Programı

09.30-10.00 Havaalanından Rallicilerin Kamp Alanına (11 Nisan Satadyumu) Hareket

11.00-13.00 Göbeklitepe Gezisi ve İnceleme-Bakanın Açıklaması

13.40-14.40 Harran Tarihi Ören Yerleri Gezisi ve İnceleme

15.20-15.50 Balıklıgöl Platosu Gezisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.