banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Kılıçdaroğlu: Diğer İşçilere Ne Veriyorsan Taşeron'da Vermek Zorundasın

Taşeron işçilere verilen kadronun köleliği ortadan kaldırmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu: "kadro köleliği ortadan kaldırmadı. Kadroyu verdik, ama senin maaşına zam yüzde 4. Niye yüzde 4? Efendim sana kadro verdik, sen aynen devam edeceksin, sana yüze 4 veriyoruz, sesini de çıkarma. Kadroyu senin lütfunla almadı o, hakkı olduğu için aldı. Sen diğer işçilere ne veriyorsan, buna da aynı hakları tanımak zorundasın ve dolayısıyla biz bunun da takipçisi olacağız" dedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN O AÇIKLAMALARI:
Taşeron işçisi olup hâlâ kadro alamayan on binler var 2018’de. Taşeron işçiliği hâlâ devam ediyor ve o on binler kadro alamadı. Biz bunun peşini bırakmayacağız, bütün taşeron işçisi kardeşlerime benim sözüm var. Sen de sendikalı olacaksın, senin de hakların olacak, 21.Yüzyılda köleliliği yıkacağız, 21.Yüzyılda senin hakkını teslim edeceğiz.
Taşeron işçilerine bizim baskılarımız sonucu kadro verildi, ama kadro köleliği ortadan kaldırmadı. Kadroyu verdik, ama senin maaşına zam yüzde 4. Niye yüzde 4? Efendim sana kadro verdik, sen aynen devam edeceksin, sana yüze 4 veriyoruz, sesini de çıkarma. Kadroyu senin lütfunla almadı o, hakkı olduğu için aldı. Sen diğer işçilere ne veriyorsan, buna da aynı hakları tanımak zorundasın ve dolayısıyla biz bunun da takipçisi olacağız.
TOKİ işçileri var, aylardır aylık alamıyorlar. Bugün de Meclisin önüne gelmişler haklarını aramak için, şiddetle karşılaşmışlar, devletin şiddetiyle, iktidarın şiddetiyle karşılaşıyorlar. Hak arıyor, evine ekmek götürecek bu adamlar, aç bu adamlar. Çalıştı mı? Çalıştı. Üretti mi? Üretti. Alın teri döktü mü? Alın teri döktü. Aylığımı ver... Vermem diyor. Hakkımı arayacağım diyor… Hakkını da arayamazsın diyor. Bu nerelerde olur? Dikta yönetimlerinde olur bu, demokrasilerde hak aramaz zaten insan hakkının bir gereğidir. İnsan hakkını aramadığı zaman insanlığını kaybetmiş olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.