banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Kendileri gitti, sloganları kaldı VİDEO

Siyasiler 12 Eylül referandumunun havasına girdi, alanlar ısınmaya başladı. Liderler halkın karşısına çıkmak için taktik ve programlarını şekillendirdi.

Seçmenin oyunun rengini etkilemek için sloganlar da ortaya çıktı. Peki bu sloganlar sandığın rengini nasıl etkiler? Bugüne kadar referandum ve seçimlerde hangi partiler hangi sloganları kullandı?

Siyasi yasakların kaldırılmasıyla ilgili 1987'deki referandumda iktidar partisi ANAP'ın kabine üyesi Güneş Taner, takım elbise üzerine giydiği turuncu tişörtle "hayır" çağrısı yapmıştı.

Üzerinde "No No No" yazan tişört Güneş Taner'in "Mr. No" olarak anılmasına neden oldu. 6 Eylül 1987'deki referandum kılpayı kabul edildi. Sandıktan yüzde 50,6'yla evet oyu çıktı.

Parti sayısı arttıkça, siyaset meydanlarındaki slogan savaşı daha da renklendi.

'LİMON' DA SLOGAN OLDU

Erdal İnönü'nün "Limon gibi sıkacağız" sloganına Necmettin Erbakan "Tamam inşallah" sözü ile karşılık verdi.

Tansu Çiller ise 90'lı yıllarda "herkese iki anahtar" sloganı ile meydanlara çıktı.

AK Parti, "durmak yol yola devam" diyerek tek başına iktidar oldu. MHP'liler son seçimlere "devletin başına Devlet geçecek" sloganı ile girdi.

Şimdi yaklaşan referandumda siyasi partilerin sloganları da yavaş yavaş belli oluyor. İlk slogan açıklayan lider Kemal Kılıçdaroğlu, Turgut Özal'ın 1987'deki sözlerini kullandı.

'Hayır' cephesinin bir diğer partisi MHP ise Barış Manço'nun şarkısıyla referandum çalışmasını başlattı. Fonda ise "Ülkem için bir hayır yeter" sloganı vardı.

Evet cephesinin başını çeken AK Parti'de bulunan slogan, "Evet için 30 neden..." Başbakan Erdoğan, mitinglerdeki konuşmasını bu başlıkta toplayacak.



ntvmsnbc

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.