banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Karataş; Yetkililer zihinlerindeki engeli kaldırmalı

CHP Ankara Gençlik Kolları’ndan da katılımı sağlandığı ziyarette, yönetim dernek yetkilileri ile iletişime geçecek işaret dili öğretmeni dahi bulamayarak yetkililerin duyarsızlığını yerinde görme fırsatı buldu.

CHP yönetimi derneğin kullanımı için 2 adet bilgisayar, bir adet faks, bir adet yazıcı ve bir adet fotokopi makinasını dernek yetkililerine teslim ederek önümüzdeki süreçlerde yaşanacak diğer sıkıntıları aşmak için kapılarının her zaman işitme engellilere açık olduğunu belirtti.

Burada yaşanan sıkıntıları gözlemleyen CHP İl Başkanı Ferhat Karataş ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Sivil Toplum Kuruluşları çerçevesinde ziyaret ettiğimiz işitme engelli kardeşlerimizin halini görünce çok duygulandım. Devletin varlığını hissedemediğim bu dernekteki kardeşlerimizin birçok sıkıntısı bulunuyor. Biz Urfa’da onlarla iletişime geçecek bir işaret dili öğretmeni dahi bulamadık. Bu aslında işitme engellilerin toplumda nasılda ötekileştirildiğinin en bariz örneğidir. Bu kardeşlerimiz için Urfa’da bir okul yok. Eğitim görmek isteyenler Gaziantep’e gitmek zorunda kalıyor. Ve bu ulaşım ve diğer sıkıntıların giderilmesinde devletin hiçbir katkısı bulunmuyor. Bu insanlarımız toplum içinde kendilerini ifade edebilmenin yolunu aramak için gittikleri okula kendi imkanları ile ulaşıyorlar. Ve yine ne yazık ki toplumda işitme engelli veya sağır ve dilsizleri iş verilmiyor. Kendilerinin mesleği ne olursa olsun istihdama bir türlü dahil edilmiyorlar. Tüm bunları bir arada toplarsak yaşanan sıkıntı ortadadır ve çok üzücü boyuttadır” diye konuştu.

İşitme Engelli vatandaşlara yönelik mülki amirlerinde bir çalışmasının olmadığını öğrenen Karataş, “Asıl zihinlerdeki engelleri kaldırmak gerekir. Mülki amirler işitme engelli insanları görmelidirler. Bu görmemezliğin hiçbir insani ve vicdani boyutu yoktur” dedi.

CHP yönetimi ziyaretin ardından dernekten ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.