banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Karataş, canlı yayında konuştu; Çiftçiyi anlıyoruz

Barış sürecinden bölgedeki gelişmelere, partisinin çalışmalarından çiftçi sorunlarına kadar her türlü soruyu cevaplandıran Karataş, “Biz halka kulak veriyoruz. Oturarak değil, halkın yanına giderek sorunları dinliyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Güneydoğu TV’de Müslüm Çap’ın sunduğu ‘Siyasetin S’si’ programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş oldu. Karataş programda kendisine yöneltilen tüm soruları açık ve net bir şekilde yanıtlarken, bölgede yaşanan gelişmelere de geniş yer verildi.

Güneydoğu TV’de her pazar 21:00’de yayınlanan programın bu haftaki konuğu olan CHP İl Başkanı Karataş özellikle barış sürecine değinerek atılacak her türlü olumlu adımı destekleyeceklerini söyledi.

Artık annelerin ağlamaması ve bölgeye refah gelmesi gerektiğinin altını çizen Karataş, “Yıllardır çözüm bulamayan süreç için çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreci sonuna kadar destekliyoruz. Artık bölgede refahın, huzurun var olmasını ve gerek sosyal hayatta, gerek ekonomi anlamında gerekse aydınlık gelecek için biz elimizden geleni yapacağız. Ben bu süreç içerisinde de sürekli olarak partimizin doğu ve güneydoğu illerindeki teşkilatları ile görüşmeler yapıyorum. Tüm bölge aynı ifadeleri kullanıyor. Ve ortak temenni de barıştır. Bunun içinde vatandaşı sağduyuya, siyasetçiyi ise oy kaybı gütmeden atılacak adımların sürekliliğine davet ediyorum” dedi.

 

‘ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ’

Karataş programın ilerleyen bölümlerinde çiftçilerin sorunlarına da değindi. Mazot ve gübre fiyatlarındaki artışla, ürün satışındaki tezat ilişkiye dikkat çeken Başkan Karataş, “Bölge çiftçisine ceza verilircesine rakamlarda yaşanılan adaletsiz tutum aslında çiftçinin kalkınmadığını aksine daha sıkıntılı günlere itildiğini gösteriyor. Son 10 yıl içerisindeki gübre, mazot ve benzer tüketim gerekçelerine bakıldığı zaman bunlarda değişen yüzdelik oranların ürün satışına yansımadığı gerçeği ile karşılaşıyoruz. Çiftçi giderek dar boğaza itiliyor. Bu tarımda kalkınma değil gerilemenin ta kendisidir. Çiftçimize bu maruz görülmemeli. Çiftçi her anlamda desteklenmeli ve önü açılmalıdır. Türkiye’nin tarım üssü olan GAP ve özellikle Şanlıurfa’da çiftçi tarlasında ziyaret edilmeli ve sorunlar yerinde tespit edilmelidir. Ekonomik rakamları tutturabilmek için çiftçiye fatura kesilmesini biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak doğru bulmuyoruz. Hükümet bölge çiftçisinin yükselen bu sıkıntı seslerine kulak vermelidir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.