banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'da toplanan Bakanlar Kurulunun gündeminde ne vardı?

Bakanlar kurulu toplatısının ardından açıklamayı  Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptı.
 Ahmet Davutoğlu başkanlığnda ilk kez başkentin dışında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı Şanlıurfa GAP TEM'de saat 14.30'de başladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının gündem maddesi terörle mücadeleydi.

Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş Suriye'deki durumu soran gazetecilere 'Suriye satrancında birçok oyun oynanıyor. Oradaki duruma kayıtsız kalamayız. Terör örgütlerine destek girişimini kabul etmeyiz. Suriye halkı için kalıcı sürdürülebilir barış bizim önceliğimizdir' dedi.

Kurtulmuş ayrıca, 'Suriyeli mülteciler konusunda çok fazla spekülasyon vardır. 'Yerli halk' sayılmaları sözkonusu değildir. Bazı illerimiz mültecilerle ekmeklerini paylaşıyorlar. O illere bazı katkılar verilecek. Bir takım çalışmalar içindeyiz. Suriyeli mülteci yükü sadece o illere bırakılmamalıdır.' diye konuştu.

ÖZGECAN'IN KATİLLERİ VURULDU

Kurtulmuş, Özgecan Aslan'ın  katillerinin cezaevinde saldırıya uğramasıyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: 'Adalet Bakanımız toplantıda paylaştı. Silahla vurularak önce ağır yaralandı sonra öldüğü bilgisi bize ulaştı. Cezaevinde birisinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin ihmali varsa bu mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Adana Cumhuriyet Savcısı konuya el koymuştur. Silah nasıl cezaevine sokulmuştur? Kimler yardımcı olmuştur? Hepsi aydınlatılacak.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.