banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Kabine Değişikliği Olacak İddiası! Listede Urfalı İsimde Yer alıyor

Özellikle Sosyal medyada dolaşıma sokulan yeni bakanlar kurulu listesinde Şanlıurfa'dan da bir isim var. 

Şu an AileÇalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Mehmet Selim BAĞLI, dolaşıma sokulan listede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak ismi geçildiği görüldü.

Söz konusu liste Cumhurbaşkanlığı yalanlandı.


 İçişleri Bakanı Fuat Oktay, Maliye Bakanı Adnan Bali, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ise Berat Albayrak olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bakanlık dönemi ise sona erecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının yalanladığı ve internete sızdırılan yeni kabinede ise eski başbakan Binali Yıldırım, mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak gösteriliyor.

Mevcut Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Soylu’nun yerine İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da Dışişleri Bakanı olarak görev yapacağı öne sürülüyor. Çevre ve Ticaret gibi bazı bakanlıklarda ise görev değişimi olmayacak.

Listeye göre Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yerine ise İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin isminin konuşulduğunu aktarıldı.

DOLAŞIMA SOKULAN LİSTE

İddiaya göre yeni kabine şu şekilde:

Yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak iddia edilen Mehmet Selim Bağlı kimdir?

 Mehmet Selim Bağlı, 1975 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitiren Bağlı, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Ekonomisi bölümünde ise yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

1999 yılında Maliye Bakanlığı, Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Bağlı, Ocak 2000-2007 döneminde Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nda, Denetçi Yardımcısı ve Denetçi olarak görev yaptıktan sonra, 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İç Denetçi olarak çalışmaya devam etti.

Bağlı, 2013 yılında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı oldu. Dr. Mehmet Selim Bağlı, 18 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na Kurum Başkanı olarak atandı. Evli, dört çocuk babası olan Bağlı, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.