banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

İstanbul Seçimlerinde Son Durumu Ali İhsan Yavuz Açıkladı

Girilmeyen tüm oyların takipçisiyiz
AK Partili Ali İhsan Yavuz: 530 sandıkta 11 bin 109 oy lehimize düzeltildi. Daha çok düzeltilecek sandık var. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Daha farklı rakamlarla karşınıza çıkacağız
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur. Geçersiz oyların sayımına ilişkin rakamlar da sayıldı. 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı. Bunun bin 641 adetinin AK Parti lehine olduğu anlaşıldı. Tüm oyların sayımına ilişkin 121 sanıkta 64 oy AK Parti'nin hanesine kaydedildi" dedi.

PERŞEMBENİN GELİŞİ BELLİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarına değinen Ali İhsan Yavuz, "Diyor ki tüm sandıklar sayılsa bile 13 bin oyla Ekrem İmamoğlu seçimi kazanıyor. Çok manidar bu. 'Sandıkları hiç açmayalım, hiç saymayalım, kurcalamayalım' yaklaşımında olan CHP'nin geldiği nokta, 'Bu kadar geçersiz oyu biz de kabul ediyoruz ya da AK Parti aleyhine yazılan oyu ama bu 13 binden aşağıya inmez' yaklaşımı. Bu kadar oy düzeltildi, daha düzelteceklerimiz var. Çok miktarda sayım döküm çizelgelerinin sisteme girilmediğini gördük. Girilenlerin de farklı ve boş girildiğini gördük. Bunlar çok fazla. Sayım işlemleri devam ediliyor. Bunları yapmamızın tek amacı var, sonuçlar net bir şekilde ortaya çıksın. İstanbul'un iradesi sonuca çok net bir şekilde yansımış olsun. Tamemen yasal yolları kullanıyoruz. Seçim kurullarına hataları düzeltiyoruz. Yasal yolları kullanarak usulsüzlükleri ve suistimalleri ortadan kaldırıyoruz. Seçim sistemimize ve demokrasimize güveniyoruz. Bu düzeltmeler bu sayede oluyor. Göreceksiniz çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak. Özgür Özel Bey endişeye kapılabilir. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Burada çok farklı rakamlar konuşacağız" diye konuştu.

15 ilçede geçersiz, Maltepe 2. bölgede tüm oylar yeniden sayılacak
İstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede daha geçersiz oyların yeniden sayımına karar verdi. Küçükçekmece, Pendik, Bahçelievler, Üsküdar, Sultangazi, Kağıthane, Avcılar, Sancaktepe, Güngören, Şişli, Arnavutköy, Beylikdüzü, Beşiktaş, Kadıköy ve Beyoğlu'nda geçersiz oylar yeniden sayılacak. YSK da Maltepe 2. ilçe Seçim Kurulu'nca tüm oyların sayımına fiilen başlanmış olması nedeniyle İstanbul İl Seçim Kurulu'nun kararının kaldırılmasına, Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulu'nca tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tümümün sayılmasına karar verdi. Bu arada AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait tüm oyların yeniden sayımı için YSK'ya başvuru yaptı.
Kaynak: Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.