banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

İslami değerlere saldıranlara değil, provokatörlere DEVA olacaklar

Yeni kurulan DEVA partisi son yaşanan gelişmelerle birlikte bir çok konuda rengini açık açık belli etmeye başladı.

CHP-HDP-İP-SP ittifakıyla görüşme trafiğini sıklaştıran Babacan halkın vicdanını yaralayan konularda başını kuma gömerken Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokatörlerin gözaltına alınmasını sert bir dille eleştirdi.

Babacan paylaşımında "Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur." ifadelerini kullandı.

AYNI ALGI OYUNU

Babacan'ın sosyal medya paylaşımlarında kullandığı dil ve yaklaşımın Millet ittifakı çizgisinde olduğu görülürken Boğaziçi'nde yaşanan olaylarla ilgili de aynı algı stratejisini izlediği ortaya çıkıyor. 

HDP'YE YEŞİL IŞIK

Geçen hafta Babacan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinde ittifakla ilgili pozitif mesaj verirken HDP'nin yeni döneme ilişkin olarak kendilerinin de içinde bulunduğu dört parti ile görüşme talep edeceği yönündeki haberler için de, "HDP'den bize ulaşmış resmî randevu talebi henüz yok. Eğer talep gelirse, randevu veririz. Bunda herhangi bir sorun yok" demişti.

AK PARTİLİ MAHİR ÜNAL'DAN, ALİ BABACAN'A SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan kişiler hakkında söylemiş olduğu sözlere sert tepki gösterdi.

Ünal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Üniversiteler nefret suçlarının işlenebileceği, inançlarımızın hedef alınabileceği yerler değildir. Kıblemize saldırdıkları yetmediği gibi kutsallarımıza, değerlerimize sahip çıkan öğrencilerimizi fişlediler. Şimdi de rektörlüğü “işgal girişiminde” bulundular. Üniversitelerimizin, sapkın fikirli marjinal grupların siyasi emellerine alet edilmesine asla müsade etmeyeceğiz. Milletimiz, değerlerimize saldırılırken provokatörlerden yana duruş sergileyen siyasetçileri ise unutmayacaktır." ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN SAATLER İÇİNDE BOĞAZİÇİ HAKKINDA PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Kutsallarımızın ayaklar altına alındığı olaylar hakkında susmayı seçen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Boğaziçi için sessizliğini bozdu. İmamoğlu paylaşımında "Gençlerle dialog kanalları asla kapatılmamalı. Şu ana kadar kapatılmış kanalları açmak tüm yöneticilerin sorumluluğu. Yarın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini Saraçhane'de misafir edip dinleyeceğim ve bu şehrin belediye başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getireceğim" dedi.

AK PARTİLİ ÖZALAN: TAKİYYECİ İBB BAŞKANI, MASKEN İYİCE DÜŞTÜ

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, İmamoğlu'nun olaya yaklaşımına sert tepki göstererek "Seçim öncesi, oy toplamak için Yasin okuyordun. Kâbe-i Muazzama'yı savunduğu için fişlenen ve tehdit edilen öğrenciler hakkında yorumunu göremedik. Milletin kutsalına saldıran provokatörlere bir tepkini de duymadık. Takiyyeci İBB Başkanı, masken iyice düştü." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'Lİ ÖZEL'DEN HDP'Lİ KÜRKÇÜ'YE: KART SAMANLIK DEVRİMCİLERİNİN ÖMRÜ İDEOLOJİK SIBYANCILIKLA GEÇTİ

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Boğaziçi'ndeki olayları Gezi kalkışmasına benzetip öven HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün "Boğaziçi Direnişi, 68’in ODTÜ direnişlerinin, Gezinin 2021’deki yankısıdır." paylaşımına tepki göstererek "68’de, ODTÜ’de veya Gezi’de “başarsaydınız” da bu “iş” bu çocuklara kalmasaydı ya... Kart samanlık devrimcilerinin ömrü ideolojik sıbyancılıkla geçti." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.