banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

İl Genel Meclisinden engellilere jest

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşim Toplantısı yapıldı. Meclis üyelerinin yazılı önerge ve müracaatlarının alınması ile başlayan toplantı, komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi ile devam etti. Daha sonra Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait, Ceylanpınar ilçesinde 178.629.68 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz maldan;15.000.00 m2’lik kısmının hizmet binası, eğitim alanı ve lojman yapımı için Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığına, 15.000.00 m2’lik kısmının hizmet binası ve lojman yapımı için ilçe emniyet müdürlüğüne, 5.000.00 m2’lik kısmının Adalet Sarayı yapılmak üzere ilçe Cumhuriyet Başsavcılığına, 15.000.00 m2’lik kısmının spor hizmetlerinde kullanılmak üzere 11 Nisan meydanı ile ilgili olarak İl Özel İdaresi ile Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 05.07.2012 tarihli protokol hükümleri gereğince Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, geriye kalan 128.629.68 m2’lık kısmının ise eğitim ve öğretim (Yüksekokul Yerleşkesi) amaçlı olarak kullanılmak üzere Harran Üniversitesi Rektörlüğüne 25 (yirmi beş) yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edilmesi konusu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Son gündem maddesinde de; İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kriptolu telsiz muharebesi yapılması maksadıyla MR (Digital Taşınabilir Radyo) projesi kapsamında Topdağı mevkiine 60 metrelik iletişim direğinin alınabilmesi için 100.000.00 TL ödenek tahsis edilerek, ilgili bütçe kalemine aktarılması konusu görüşülerek, oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

50 engelli tatile gönderiliyor

Bu arada Şanlıurfa İl Genel Meclisi, başka bir karara daha imza attı. Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği, 50 engelli vatandaşı tatile götürebilmek için tüm ihtiyaçların karşılanması amacıyla İl genel Meclisi’ne bir talepte bulundu. Daha önceki yıllarda da çok sayıda engelliyi tatile gönderen İl Genel Meclisi, bu talebi de olumlu bularak, 50 engellinin ihtiyaçlarının karşılanarak Mersin yada başka bir yere tatile gönderilebilmesi için karar aldı. İl Genel Meclisi toplantısına gelen Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Habip Aslan ve beraberindeki engelli vatandaşlar, tatil konusunda kendilerine destek veren İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve diğer meclis üyelerine teşekkür etti.

 

Yavuz; Engellilere desteğimizi sürdürüyoruz

Şanlıurfa İl genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, engelli vatandaşları tatile göndereceklerini hatırlatarak, “Geçtiğimiz yıllarda Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği üyelerini Mersin’e bir haftalık eğitim kampına göndermiştik. Ayrıca çok sayıda engelli vatandaşımızın, ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini görmeleri açısından bir gezi de düzenlemiştik. Şimdi de 50 engelli vatandaşımızı Mersin yada başka bir şehre tatile göndereceğiz. Biz hiçbir zaman engellilerimizi yalnız bırakmadık. İl Genel Meclisi olarak engelli vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek veriyoruz. Sayın Valimiz ve İl genel Sekreterimizin de destekleriyle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.