banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hükümetten, AK Partiye ve Adalet Bakanlığına saldırı açıklaması

Bakan Ergin, Bakanlıktaki saldırıyı bir kişinin elinde bulunan 2 el bombasını atarak gerçekliştirdiğini söyledi.

Bakan Ergin şunları söyledi:

"Ben bu hadiseyi lanetliyorum. Bu eylemle ilgili olarak şiddet ve terör aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem. Ülkemizde de şiddetin sonu olduğunu herkes görecek. Hükümetimiz çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir.

Korkak eylemlerle saklanarak yapılan eylemlerle bir yere varılamayacağını belirtiyorum.

Ak Parti Genel Merkezi'ne Lav silahıyla bir mühimmat atılmıştır. Ses bombası değil, parça tesirli bir bomba çalışmalar devam ediyor.

Türkiye önemli bir zaman dönemi içinden geçiyor. Bu tip girişimlere karşı bizim çalışmalarımız hazırlıklı. Sabote girişimleri bekliyorduk. Doğru bildiğimiz istikamette kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bir takım bulgular var ama şu anda açıklayamıyorum."

"Çözüm iradesine saldırı"

İçişleri Bakanı Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten patlamalara ilişkin açıklama


Ankara'daki eş zamanlı saldırıların ardından İçişleri Bakanı Güler ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, kameraların karşısına geçti.

MUAMMER GÜLER:

İçişleri Bakanı Muammer Güler, şunları söyledi:

"Söz konusu patlamalarla ilgili araştırma çok yönlü devam etmektedir. İki yüz metre ötede bir parkın içinden atılan silahın ateşleme bölümleri bir çanta içinde bulunmuştur. Tabi ki bir terör eylemi olarak güvenlik güçleri operasyonlarını  sürdürecektir."

Ak Parti Genel Başkan Yardımsı Hüseyin Çelik ise patlamalarla ilgili şöyla konuştu:

"Bu atılan lav silahları Ak Parti hükümetini kesinlikle asla millete hizmet yolunda gitmekten caydıramayacaktır. Bu saldırı aslında demokrasiye, çözüm idaresine yapılan bir saldırıdır. Ne zaman Türkiye ileri doğru atılım yapılmışsa bunlar gerçekleşmiştir. Geçmişte Ergenekoncuların yaptıklarını şu anda başka örgütler üstlenmiş durumdadır.

Karanlıktan korkan gece yola çıkmaz. Biz demokrasi treninin karanlık tünellerden geçtiği zaman bir parti kurduk. Bugün Başbakanımız da açıkladı. Türkiye Nevruz'a doğru gidiyor. Toprağa cemrelerin düşmesi gibi huzur cemreleri gönüllere düşsün istiyoruz. Ama görüyorsunuz ki bu irade birilerinin hoşuna gitmiyor.

Birilerini korkutmak istiyorlarsa bu kendi korkularının sonudur. Dehşete kıpıldığımızdan değil sizlere doğru bilgi vermek için huzurunuzdayız. Kendileri bomba olup patlasa ne olur. Eğer biz korksaydık bu duruma gelmezdik. Sayın başbakanımızın da belirtiği gibi ‘Korkaklar tarih yazamazlar’. Bu çapulculara prim verecek bir hükümet değiliz. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini hepimiz duyduk, Sayın Bahçeli'nin sözleri malumunuzdur. Böyle bir dönemde birileri bu usluptan destek alıyor. Bu tahrik edici uslup Türkiye'nin gündeminden çıkmalıdır. Birileri bi geminin dibini deldikleri zaman zarar hepimize dokunur. Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bize yapılan muameleler milletimizin hafıza kayıtlarında mevcuttur. Can kaybı olmaması hepimizin için teselli olmuştur.

HÜSEYİN ÇELİK:

"Herkes şunu çok iyi bilmelidir, bu atılan bombalar ve lav silahları milli iradeyi temsil eden, ülkenin yönetimini 10 yıldan fazla bir süredir üstlenen AK Parti'nin, demokrasi yolunda, hizmet yolunda gitmekten caydıramayacaktır. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu saldırı demokrasimize yapılmış olan bir saldırıdır. Hukuka yapılan bir saldırı olduğunu, çözüm iradesine yapılan bir saldırı olduğunu göstermektedir. Türkiye ne zaman irade ortaya koysa istikrarı bozmaya çalışıyorlar."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, saldırının doğrudan AK Parti'ye değil, bunun demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Kendilerine, düşüncelerine millet içerisinde milletin gönül dünyasında düşüncelerle yer bulamayanlar bu tür şiddet eylemleriyle gündeme gelmeyi amaçlamakta ve bu tip saldırılar yapmaktalar'' dedi.

Ergin patlamanın meydana geldiği bölgede yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Ergin, akşam saat 20.50 sularında Bakanlığın Milli Müdafaa Caddesi'ndeki girişinde, bulunan otoparka ve giriş bölümüne iki el bombası atıldığını, bir personel eşinin hafif yaralandığını, tedavisinin ayakta yapıldığını ve taburcu edildiğini bildirdi.

''Şiddet ve terör aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem'' diyen Bakan Ergin, ''Kendilerine, düşüncelerine millet içerisinde milletin gönül dünyasında düşüncelerle yer bulamayanlar bu tür şiddet eylemleriyle gündeme gelmeye amaçlamakta ve bu tip saldırılar yapmaktalar'' diye konuştu.

Dünyanın her yerindeki gibi Türkiye'de de şiddetin sonunun olmadığını herkesin göreceğini bildiren Ergin, Hükümetin, ülkenin zaman zaman içinden geçtiği bu tür şiddet olaylarını sonlandırmak için yaptığı çalışmalara bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

Bakan Ergin, ''Ben bu hadiseyi lanetliyorum ve düşüncesi olanları, milletimize düşünceleriyle kendilerine arz etmeye ve milletten alacakları onayla iş yapmaya davet ediyorum. Bu tip korkak eylemlerle bu tip saklanarak yapılan eylemlerle bir yere varılamayacağını ifade ediyorum'' dedi.

AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırının sorulması üzerine de Ergin, ''Genel merkezimize muhtemelen bir lav silahıyla mühimmat atımı yapılmıştır, bir miktar maddi hasar söz konusu, onun dışında bir sıkıntı yok'' yanıtını verdi.

Adalet Bakanlığı'ndaki patlamanın ses bombasından kaynaklanmadığını parça tesirli bomba tespit edildiğini dile getirdi. Çalışmalar ilerledikçe daha detaylı bilgilerin paylaşılacağını vurgulayan Ergin, nevruz kutlamalarının yapılacağının anımsatılması üzerine de Türkiye'nin önemli bir zaman diliminden geçtiğini söyledi.

Sadullah Ergin, şöyle devam etti:

''Türkiye'de ne zaman bir hamle dönemi başlasa ne zaman yeni bir atılım yapılsa bu tip provokatif eylemlerle karşılaştık, geçmişte de karşılaştık. Ama bunlara karşı tedbirliyiz. Yola çıkarken zaten bunları öngörüyorduk. Muhtemel sabote girişimleriyle karşılaşacağımızı tahmin ediyorduk. Olmamasını temenni ederdik ama bu ya da bundan sonra gelecek farklı sabote girişimleri, doğru yönde atıldığını düşündüğümüz adımlardan, bizi alıkoymaz. Biz ülkemiz için, milletimiz için doğru bildiğimiz istikamette, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.'

"Ergenekonvari yapılar ne zaman iyi şeyler olmaya başlasa harekete geçiyor. Bunların uzantısıdır bunlar"'

Ergin, saldırılara ilişkin soruşturmalarda, birtakım bulguların olduğunu, soruşturmanın selameti açısında bunları şimdi paylaşamayacağını aktardı.

Türkiye'nin iyi bir yolda yürüdüğüne inandığını aktaran Ergin, ''Türkiye'nin elinin kolunun, çözülecek olması birçok unsuru rahatsız etmiş olabilir. Önümüzdeki süreci izlemeye devam edelim, inşallah hayırlı gelişmeler bu ülkeyi, bu milleti bekliyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.