banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HÜDA PAR Urfa'da Parti İl Başkanlarını Ziyaret Etti

Siyasi partileri ziyaret ederek, ortak paydalarının Şanlıurfa olduğunu, bu nedenle siyasilerin sağlıklı bir iletişim halinde olmaları gerektiğine vurgu yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Yeniden Refah, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisini ziyaret etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberinde bulunan heyet, nezaket ziyareti kapsamında Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Yavuz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hayrettin Cıdır, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mahmut Güneş ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Sabri Çavcı'yı ziyaret etti.

Ülke insanı olarak ortak paydalarının İslam olduğunu belirten Erat, Emperyalist ülkelerin ürettiği sorunlardan kurtulmanın yolunun Kur'an ve sünnete dönmek olduğunu ifade etti.

"Müslüman kimliğimiz önemli ve önceliklidir; daha sonra etnik kimliğimiz söz konusudur."

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Sabri Çavcı'yı makamında ziyaret eden Erat, "Her şeyden önce bizim için Müslüman kimliğimiz önemli ve önceliklidir; daha sonra etnik kimliğimiz söz konusudur. Çünkü bizim yapı taşımız İslam'dır. Bir Arab'a 'Sen Türk'sün' denilirse rahatsız olur ve bunu kabul etmez. Bir Türk'e 'Sen Arap'sın'  denilirse Türk de rahatsız olur, Kürd de rahatsız olur. Fakat bir Türk'e, bir Kürd'e, bir Arap'a 'Sen Müslüman'sın' denildiğinde rahatsız olmaz. Çünkü hepimizin ortak paydası İslam'dır. Bizim ülke geneli ve yerel olarak sorunlarımızın ana kaynağı emperyalist ülkelerdir. Çözüm kaynağı ise Kur'an ve Peygamberin sünnetidir. Biz bunlara sarılırsak bütün sorunlarımızdan kurtulabiliriz." dedi.

Siyasi partileri ötekileştirmeden ziyaret ettiklerini ve partiler arası iletişimin açık olması gerektiğine dikkat çeken Erat, Şanlıurfa'nın tüm siyasi partilerin ortak paydası olduğunu ifade etti.

"Siyasilerin kullandıkları dile çok dikkat etmesi gerekir"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hayrettin Cıdır'ı ziyaret eden Erat, "Siyasilerin kullandıkları dile çok dikkat etmesi gerekir. İdeolojiniz, fikriniz ve düşünceniz ne olursa olsun siyaset dilinin çatışma ve kavgaya davetiye çıkarmaması gerekir. Şanlıurfa'mızda yaşayan Araplar, Kürdler, Zazalar ve Türkler  olarak hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz. Siyasiler halkı kutuplaştırdığı zaman, sivri bir dil ile ayrıştırdığı zaman tabanda ciddi tahribatlara neden olabilmektedir. Bu nedenle biz siyasiler bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Biz böyle inanıyoruz. Bütün siyasi partileri ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ziyaret ediyoruz. Hepimizin aynı çatı altında olması şart değildir. Hepimizin aynı düşünceye sahip olması şart değildir. Zaten bu insan fıtratına da aykırı bir durumdur. Fakat hiç kimse başka düşüncedeki insanlara düşüncesini ve fikrini zorla dayatmamalıdır. Biz siyasilerin öncelikli görevi, 'Şanlıurfa'mızı daha güzel ve daha refah bir seviyeye nasıl getirebiliriz'in gayreti içinde olmaktır. Şanlıurfa bizim ortak paydamızdır. Bu nedenle iletişim kanallarımızın açık olması lazımdır. Eğer biz İl başkanları olarak sağlıklı bir iletişim kurabilirsek Şanlıurfa halkına müspet yönde çok ciddi etkisi olacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.