banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Hüda Par Şanlıurfa Adayını Tanıttı

7 Haziran seçimleri için Tüm partilerin aday listelerini belirleyerek YSK'ya vermesinin ardından, bağımsız adaylarla seçime girecek olan Hür Dava Partisi (Hüda Par) kendini güçlü gördüğü 9 doğu illerinde bağımsız adaylarla seçime girmeye hazırlanıyor.

Bugün Şanlıurfa Hüda Par il teşkilatının düzenlemiş olduğu bir basın toplantısı ile Şanlıurfa'da ki bağımsız seçime girecek adayları olan Mehmet Yavuz'u tanıttılar.

Toplantı da basına kendini tanıtan Mehmet Yavuz; "13 yıldır Şanlıurfa'da yaşadığını, Eğitimci olduğunu, Urfan'ın sorunlarını yakinen bildiğini" söyledi. Yavuz; seçildiğimiz takdirde, mecliste tüm halkımızın sorunlarınin takipçisi olacağız, biz çözeğiz demiyoruz, çünkü biz iktidar değiliz. Sorunları çözmek, iktidarın işidir. Ancak biz halkımızın sorunlarının takipçisi olacağız, onları meclise taşıyacağız, altenatifler sunacağız, haklı taleplerimiz dikkate alınmadığı zaman bunu medyaya, basına ve halkımıza duyuracağız." dedi.

Eğitimci Mehmet Yavuz, Sözlerine; “Adaylığımızın Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya hayırlar getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum." diye başladı.

Eğitimci Yavuz; "Gönül isterdi ki seçimlere partimiz olan Hüda Par’ın ismi altında girelim. Ama Türkiye’de mevcut bir seçim barajı var, bu seçim barajının kendisi ile birlikte getirmiş olduğu temsildeki adaletsizlikten dolayı böyle bir kararı almış bulunuyoruz.” dedi.

Yavuz; Hür Dava partisi olarak bu seçimde sloganlarının; "Hür Aday" olduğunu, "Şanlıurfa’da ise Hür aday olarak ben bulunuyorum. Birinci sloganımız genelde ‘Mecliste söyleyecek sözümüz var’ yani Hür adayların en önemli sloganı bu. Biz şu ana kadar çok söz söyledik gerçekten ama dedik ki bu sözlerimiz birde meclisin duvarlarında yankılansın. Bu yüzden böyle bir tercihte bulunduk. Şanlıurfa için ise çok fazla bir şey istemiyoruz. 1 tane istiyoruz. 11 tanesini istediğiniz partiye verebilirsiniz. Ama 1 tane de biz olalım. Bu yüzden 1 artı 11 diyoruz. Diğer bir ifade ile Mehmet Yavuz artı 11 diyoruz. Biz inanıyoruz, İnşallah halkımız da bizi dinledikçe bizi tanıdıkça kendisinden biri olarak görecek. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Ben bu memleketin hassasiyetlerini çok iyi biliyorum. Hangi sıkıntılarının olduğunu çok iyi biliyorum” diye konuştu...

Hüda Par; Diyarbakır, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Van, Bitlis, Bingöl, Şırnak ve Adana'da seçimlere bağımsız girecek... Diyarbakır'da Yapıcıoğlu, Batman'da Aydın Gök, Bitlis'te Cengiz Karakaya, Adana'da Salih Demir, Şırnak'ta Şehzade Demir, Van'da Mehmet Mehdi Oğuz, Şanlıurfa'da Mehmet Yavuz, Bingöl'de Sait Şahin ve Mardin'de Mahmut Kılınç'ın aday gösterileceği belirtildi.

Haber; Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.