banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi

HÜDA PAR İl Başkanı Özaslan: Tarım arazisinde Millet Bahçesi olur mu

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, her Cuma olduğu gibi bu Cuma da saat 11:11'de Şanlıurfa'nın sorunlarını gündeme getirmeye ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor.

Yapımı devam eden Eyyübiye Millet Bahçesi'ni ziyaret eden Özaslan, proje yerinin tarım arazileri değil, Nemrut Tahtı çevresi olması gerektiğini ifade etti.


Projeye daha önce birçok STK, siyasi parti ve halkın karşı çıktığını, belediyenin ise buna kulak asmadığını hatırlatan Özaslan, "Eyyübiye Belediyesi keşke buraya park değil de tarım arazisinin üzerine bir 'Sera Kent' kurmuş olsaydı. Karşı taraftaki Eyyübiye mahallesinde bulunan işsiz gençlerimiz gelip bu 'Sera Kent'te çalışacaklardı. Eyyübiye, Türkiye'de en fazla mevsimlik tarım işçisi barındıran ilçemizdir. Mevsimlik tarım işçilerinin bir kısmı dışarı gitmeyip 'Sera Kent'te çalışacaktı.Ama maalesef tarım arazilerinin üzerine Millet Bahçesi kuruldu." şeklinde konuştu.


Halkın parası olan bütçeyle eğer bir proje yapıyorsanız onu en verimli şekilde değerlendirmek zorundasınız


Biz Millet Bahçesine karşı değiliz, uygulama yerini doğru bulmuyoruz diyen Özaslan, "Millet Bahçesi'nin yapılması gereken yer; tüm Şanlıurfa halkının yakından bildiği "Nemrut Tahtı"çevresi olmalıydı. Eğer Millet Bahçesi Nemrut Tahtı çevresinde yapılmış olsaydı çok daha başarılı bir proje olacaktı. Nemrut Tahtıyüksek, tarıma elverişsiz, temiz havanın olduğu bir yerdir. Tarım arazisine Sera Kent, tarıma elverişsiz yere ise Millet Bahçesi yapılmalıydı.Halkın parası olan bütçeyle eğer bir proje yapıyorsanız onu en verimli şekilde değerlendirmek zorundasınız" şeklinde konuştu.


Partici olmayalım memleketçi olalım

Özaslan son olarak "HÜDA PAR olarak diyoruz ki; iktidar partisi veya herhangi bir siyasi parti, popülist yaklaşımlar sonucu siyasi rant devşirme hevesiyle ve oy kaygısı taşıyarak hareket ederse işte ozaman memlekete zarar verir. Gelin hep beraber partici olmayalım, memleketçi olalım"dedi. (RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.