banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

HÜDA PAR İl Başkanı Özaslan, imara açılan tarım arazileri ve şehir planlamasındaki yanlışları anlattı

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta katledilen tarım arazileri ve imar planlamasındaki yanlışları gündeme taşıdı.

Şanlıurfa ve merkeze bağlı ilçelerde tarım arazileri adeta katlediliyor. Şanlıurfa'da dağ etekleri dururken tarım arazilerinin imara açılması ise tepkilere neden oluyor.

Dağ etekleri dururken tarım arazileri imara açılmış

Katledilen tarım arazileri ve imar planlamasındaki yanlışları yerinde inceleyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, rant merkezli değil, insan merkezli yönetim anlayışı ile şehrin daha rahat edeceğini ifade etti.
Özaslan, "Burası Haliliye'ye bağlı Konuklu bölgesi. Gördüğünüz gibi tarıma elverişli olan bir bölge imara açılmış! Şanlıurfa'nın etrafındaki dağlar boş ama dümdüz tarım arazileri maalesef imara açılmış. 

Eyyübiye  Millet Bahçesi ile ilgili Özaslan, "Burası da Eyyübiye Millet Bahçesi, gördüğünüz gibi burası da tarım arazilerinin üzerine yapılmış" dedi. 

GAP Arena Stadı ile ilgili ise Özaslan, "Burası da GAP Arena 11 Nisa Şanlıurfa Stadyumu, yine aynı şekilde tarım arazilerinin üzerine yapılmış. İşin garip tarafı, eski stadyum ile yeni stadyum arasındaki mesafe 2 kilometre" dedi. 

Şutim ve Hal Pazarı ile ilgili ise Özaslan, "Sağ tarafımda Şutim, sol tarafımda ise Yeni Hal Pazarı. Burası da tarım arazilerinin üzerine yapıldı. Burada da bir gariplik var ki, eski Hal Pazarı ile Yeni Hal Pazarı arasında 1500 metre var. Burada da ne kadar müthiş bir şehir planlaması yapıldığı görülüyordur herhalde" ifadelerini kullandı.

Karaköprü nefes alamıyor

İmar planlamasındaki yanlışları gözler önüne seren Özaslan, Haliliye ve Karaköprü ilçelerindeki bazı yanlışlara da dikkat çekti.
Özaslan, "Burası Haliliye Devteşti Bölgesi, gördüğünüz gibi evler kibrit kutusu gibi yan yana. Bir evin damına çıktığınız da 15 belki de 20 evi damdan dama atlayarak çok rahat geçebilirsiniz. Bu bölgede 3 kat imar izni var, yolun karşı tarafında ise 10-12 ve 20 kata varan imar izni var. Bu da cevap bekleyen bir mesele aslında.

Karaköprü ile ilgili ise Özaslan, "Burası da Karaköprü, gördüğünüz gibi evler dip dibe, balkonlar iç içe bakıyor. Karaköprü nefes alamıyor! Zamanında imar planı oluşturulurken Karaköprü'yü ikiye ayıran, 'Tren Hattı' diye bir hat vardı. Maalesef arkamda da gördüğünüz gibi 'Tren Hattı' üzerinde binalar yapılmış. Zamanında burası çok rahat bir şekilde kamulaştırılıp baştanbaşa 6,5 kilometrelik bir park yapılabilirdi" şeklinde konuştu.

İnsan merkezli ve insan odaklı bir yönetim anlayışı gerekli

Tarım arazilerinin katledilmesi ve imar planlamasındaki yanlışların, rant merkezli yönetim anlayışından kaynaklandığını belirten Özaslan, insan merkezli yönetim anlayışına ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Özaslan, "Şimdi diyeceksiniz ki Şanlıurfa'da bütün bunlar neden oluyor? Tek bir sebebi var. Rant merkezli bir yönetim anlayışıyla şehir yönetilince ortaya bu sonuçlar çıkıyor. Peki çözüm ne? Çözüm çok basit. Şehir yönetimi rant merkezli değil, insan merkezli, insan odaklı olmalı. İnsan merkezli, insan odaklı bir yönetim anlayışıyla bu şehir yönetilirse, o zaman bu sorunların hiç birini görmeyeceğiz" dedi.

Bu şehrin geleceğini çaldınız

'Şanlıurfa halkı adına tüm bu kararlara imza atanlara sesleniyorum' diyen Özaslan, son olarak şunları kaydetti.
"Bütün bu kararlara imza atanlara sesleniyorum; sizler, bu şehrin geleceğini çaldınız! Sizler, bu şehrin kaderiyle oynadınız! Sizler, bu şehri katlettiniz! Bütün Şanlıurfa halkı sizden gerekçeli bir cevap bekliyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.