banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Urfa'da Konuştu: Faizli sistem fakiri her gün daha fakir yapıyor

Yaklaşık 4 aydır Türkiye’nin dört bir yanını gezen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son olarak Şanlıurfa ilini ziyaret etti. Yapıcıoğlu ziyarette, esnaf, kanaat önderleri, akademisyenler ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

İlk olarak Canlı Hayvan borsasını ziyaret eden Yapıcıoğlu’na Canlı Hayvan Borsası Başkanı İzzet Çiftçi eşlik ederek canlı hayvan borsası hakkında bilgi verdi.

Hayvancılığın bitmemesi için meraların korunması gerektiğini dile getiren Çiftçi, “Hayvanlar küpelendikten sonra 14 gün bekletiliyor. Bu bekleme hayvan alıcısı ve nakliyeciler için sıkıntı yaşatıyor. Devlet destekleri damızlık ve besici hayvanlarına vardır ama hayvan besicisine yoktur. Urfa’da maddi imkânları iyi olup besici olmayan istifade ediyor ama hayvan besicileri istifade edemiyor. Devlet, 100’den fazla hayvanı bulunan besicilere hibe veriyor ama bunun altındaki besicilere destek vermiyor. Bu sayı düşürülürse dar gelirli besiciler de bu imkanlardan yararlanabilir ve hayvancılık artar. Hayvancılığın korunabilmesi için meraların, meraların da korunabilmesi ve besicilere tapulandırılması gerekir. Hayvancılıkta asıl söz sahipleri besicilerdir, toprak ağaları değil.” dedi.

Yapıcıoğlu, Canlı Hayvan Borsası ziyareti sonrası İslami kimliğinden dolayı 29 yıl önce cezaevine konulan ve geçtiğimiz ay denetimli serbestlik kapsamında özgürlüğüne kavuşan Yusufi İbrahim Halil Göv ve ailesini ziyaret etti.

Daha sonra Haşimiye meydanındaki esnafa yaptığı ziyarette; vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Yapıcıoğlu, esnaf ve vatandaş tarafından özçekim (selfie) ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Yapıcıoğlu, Şanlıurfalıların büyük bir kısmının siyasetçilerden şikayetçi olduklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, şu ifadelere ye verdi:

“Bugün Şanlıurfa’da esnafımızı ziyaret ettik. Memleket genelindeki sıkıntılar burada da vardır. Sıkıntılar da birbirlerine benziyor. Piyasada da bir bozukluk vardır. Esnaf iş yapamamaktan veya yeterince iş yapamamaktan şikayetçidir. Küresel manada bir sıkıntı var. İnşallah bu sıkıntılar daha fazla sürmez diye temenni ediyoruz. Tabi bunun için de tedbirlerin alınması lazım. Fakat bu faizli sistem fakiri her gün biraz daha fakir yapıyor. Özelikle dar gelirli vatandaşlara satış yapan esnafı daha fazla etkiliyor.

Bunun yanında Şanlıurfalıların büyük bir kısmı siyasetten/siyasetçilerden şikâyetçidir. Oy verip Ankara’ya gönderdikleri insanların kendilerini sormadıklarını, gittikten sonra Urfa’ya çok uğramadıklarını veya kendileri ile yeterince ilgilenmediklerini dile getirenler oldu. Biz gezmeye devam edeceğiz, farklı farklı kesimlerle temas kurup onların sıkıntılarını dinleyeceğiz ve bu sıkıntıların dile getirilmesi noktasında elimizden gelen çabaları da yapacağız. Eğer Rabbim güç, kuvvet verirse ve imkân verirse bu sorunları çözme makamına da gelirsek en hızlı bir biçimde çözüm yolları arayacağız.”

“Cumhurbaşkanı seçimlerin 2023’ün haziran ayında yapılacağını ısrarla söylüyor”

Olası bir erken seçim kararının Meclis çoğunluğu veya Cumhurbaşkanı tarafından alındığını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın HÜDA PAR seçime hazırlıklı olmaya çalışıyor. Şuan bir kısım muhalefet çok yoğun bir şekilde erken seçim olmasını istiyor. Ama kanaatimce Türkiye’de mevcut yasal ve anayasal kurallarına göre erken seçime gitmenin çok mümkün olmadığını düşünüyor. Çünkü Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesinin kararını ancak belli bir çoğunlukla alınabiliyor. En az 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. Ya da tek başına Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Şuan da Sayın Cumhurbaşkanı seçimlerin 2023’ün Haziran ayında yapılacağını ısrarla söylüyor. 360 oyu ile Cumhur ittifakının birleşenleri de erken seçim yok diyor. Öyleyse Meclis’te çoğunluğu bulunmayan muhalefettin erken seçim kararı aldırması çok mümkün görünmüyor. Kanaatimce memleketin gündeminde bunların çok meşgul edilmesinin tutarlı bir tarafı yoktur diye düşünüyorum.” dedi.

Esnaf ziyareti sonrası Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformunun ev sahipliğini düzenlediği toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

“Bütün Müminler ve Ehl-i Kıble bizim kardeşimizdir”

Ölçülerinin İslam olduğunu ve bütün Ehl-i Kıblenin kardeşleri olduklarını ifade eden Yapıcıoğlu, kardeşliğin çerçevesini kendi partileri ya da kendi meşrep ve mezhepleri olarak çizmediklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, toplantıda şu ifadelere yer verdi:

“Her birisi bir topluluğun temsilcisi olan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, kanaat önderleriyle, muhtarlarla, benzeri pozisyondaki kardeşlerimizle ve abilerimizle bir araya gelerek onları dinliyoruz. Böylece daha geniş bir kitleyi dinlemiş olma veya sesimizi onlara duyurma imkânını elde ediyoruz. Yola çıktığımız günden beri bir şey söyledik: 'Bizim ölçümüz İslam'dır.' Her konuda kardeşliğin ölçüsü de İslam ise; bütün Müminler bizim kardeşimizdir. Biz kardeşliğin çerçevesini kendi partimiz ya da kendi meşrebimiz ve mezhebimiz olarak çizmiyoruz. Genel anlamda bütün Müminler, bütün Ehl-i Kıble bizim kardeşimizdir. Alacağımız kararlar sadece bizi değil, genel anlamda memleketi ilgilendiriyorsa istişare halkasını da geniş tutmaya gayret sarf ediyoruz. Bu vesileyle hem sizinle tanışmak hem duanızı almak hem de konuyla ilgili söyleyeceğiniz şeyleri dinlemek üzere geldik.”

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, partimiz HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.