banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: İşgal rejimine karşı Müslümanlar sesini yükseltmeli

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, siyonist çetelerin Mescid-i Aksa ve Kıble Mescidi’ne dönük gerçekleştirilen baskın ve buralarda namaz kılan veya itikafa girenlere yönelik saldırılarını kabul etmediklerini vurgulayarak hükümete ve İslam dünyasına çağrıda bulundu.

Açıklamasında Sağlam, Türkiye ve İslam dünyasının, siyonist işgal rejimine siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atması çağrısında bulunurken, Batı Şeria ve Kudüs’ten gelip Mescid-i Aksa’da nöbet tutan tüm Filistinlileri selamladığını söyledi.

Terör şebekesi siyonist işgal çetesinin, her fırsatta ilk kıble Mescidii Aksa ve onun mübarek kılınan çevresine saldırılarını yoğunlaştırdığını hatırlatan Sağlam, "Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir." dedi.

"Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getirmeliyiz"

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları kabul etmediklerini söyleyen Sağlam, "Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getirmeliyiz. Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları telin etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir.  Her zaman ifade ediyoruz; Mescid-i Aksa ve Kudüs davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

"Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; adım atın!"

İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrıda bulunan Sağlam, "Sizler yeri geldiğinde, ‘İsrail bir terör devletidir’ diyorsunuz! ki doğru söylüyorsunuz!  israil bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur! Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın! Şunu da ifade etmek isteriz ki; siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır!" diye kaydetti.

"Filistinli kardeşlerimize selam olsun"

Sağlam, "Günlerdir Mescid-i Aksa’ya -gecesini gündüzüne katarak- bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun! Sizler ümmetin onurunu koruyorsunuz! Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir!  Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir." dedi. 

HÜDA PAR BASIN BİRİMİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.