banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HÜDA PAR Erdoğan'a Seslendi: Veto Edin!

TBMM’de kabul edilen Güvenlik Soruşturması'nın suiistimallere yol açtığına dikkat çeken HÜDA PAR Sözcüsü Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, söz konusu tasarının bir kez daha görüşülmek üzere parlamentoya geri gönderilmesini istedi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, tüm tepkilere rağmen TBMM genel kurulunda kabul edilen Güvenlik Soruşturmasının yeniden görüşülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Demir, “Kamuya ilk kez veya yeniden atanacak çeşitli kamu görevlilerine yönelik güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını içeren kanun teklifi, tüm tepkilere rağmen TBMM genel kurulunda kabul edildi. Güvenlik soruşturması prosedürünün, devlet memuriyetine girecek kişilerin yakınlarına uygulanmasından vazgeçilmesi ve sadece kişinin kendisinin baz alınması elbette teklifin ilk haline göre olumlu bir gelişmedir.

Buna rağmen öğretmenlerin de güvenlik soruşturması uygulamasına dâhil edilmesi, ‘İlişik, irtibat, iltisak’ gibi soyut kavramlara tekrar yer verilmesi, suiistimaller ile keyfiliklerin önünü açmaktadır. Masumiyet karinesi gibi Anayasal bir hakka rağmen kişiyi idare karşısında savunmasız bırakacak bu uygulamanın arşiv kaydı ile sınırlandırılması, hukukun üstünlüğünün gereğidir. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanını; söz konusu tasarıyı bir kez daha görüşülmek üzere parlamentoya geri göndermeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.