banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

HSYK komisyonunda kavga çıktı!

HSYK'nın yapısında değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda, AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı.
Toplantının başlangıcında eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, konuşmak için Başkanlık Divanı kürsüsüne yaklaştı. Bu sırada AK Parti milletvekilleri, "otur yerine" diyerek tepki gösterdi. Eminağaoğlu, kürsüye yaklaşmaya devam edince AK Parti milletvekilleri müdahale etti. Bu arada CHP milletvekilleri de ayağı kalkarak, AK Parti milletvekillerine tepki gösterdi.


Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Milletvekilleri birbirlerine yumruk ve tekmelerle saldırdı, su şişesi, çanta, telefon, laptop, iPad fırlattı. Bazı milletvekilleri kavga sırasında masa ve sandalyelerin üzerine çıktı.
AK PARTİLİ ASLAN'DAN UÇAN TEKME
Bu sırada AK Partili bir vekil, Ömer Faruk Eminağaoğlu'na masanın üzerine çıkarak uçan tekme attı. Bu andan itibaren komisyon salonu iyice gerildi ve kavga büyüdü. Kavgayı araya giren diğer milletvekilleri güçlükle ayırdı.


KOTAN'DAN MÜDAHALE
Eminağaoğlu'nun, "Hayatımda ilk tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse çıkmıyorum" sözlerine AK Partili Fatma Salman Kotan müdahale etti. Kotan, "Demokrasiyi siz bize öğretemezsiniz. Burada basın açıklaması yapamazsınız" dedi. Eminağaoğlu ise "Sadece konuşuyorum" dedi.


KADIN VEKİLLER DE BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Salonda AK Partili ve CHP'li erkek vekiller arasındaki kavga kadın vekillere de sıçradı. AK Partili Fatma Kotan, Öznur Çalık ve CHP'li Dilek Akagün Yılmaz arasında kavga çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen kadın vekilleri, erkek vekiller güçlükle ayırdı. AK Partili Öznur Çalık, "Herkes haddini bilecek" diye bağırdı. CHP'li Yılmaz, "Terbiyesiz sizsiniz" dedi.
GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI İNCELENECEK
CHP'li Milletvekilleri, yaşanan olay sonrası Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya komisyon salonundaki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini istedi. İyimaya'da incelenmesi talimatı verdi.
'YEMİN EDİYORUM KAMERALARI SÖKECEĞİM'
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaşanan arbede görüntülerini incelemek istediklerini komisyon salonundaki 6 güvenlik kamerasının çalışmadığını belirterek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya tepki gösterdi. Altay, "Salondaki 6 güvenlik kamerasının kayıt yapmadığını öğrendik. Kritik bir toplantı yapıyoruz. Bugün kamera çalışmıyorsa ne zaman çalışacak. Yemin ediyorum ben kameraları sökeceğim"diye tepki gösterdi.
İYİMAYA'DAN KAMERALAR İÇİN TALİMAT
Ahmet İyimaya da "Eğer bu kameralar her zaman muntazaman çalıştırılıyor ise kapatılması yanlıştır" karşılığını verdi. İyimaya, kameraların çalıştırılması için talimat vereceğini söyledi.
MHP'DEN DE TEPKİ GECİKMEDİ
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da Eminağaoğlu'nun engellenmesini doğru bulmadığını belirterek, "Ömer Faruk Bey bir dilekçe verdiğini söylüyor. Fikrini beğenin beğenmeyin. Verilmiş dilekçenin akıbetini öğrenmek istiyor. Bunun fiili davranışla engellenmesi doğru değil" diye konuştu.
Toplantıda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma devam etti.
Bu arada, toplantının başlangıcında çıkan kavga sırasında masalardaki bazı mikrofonlar da zarar gördü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.