banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Hilvan’da Zabıta Ekmekten İlaca, Herşeyi Temin Ediyor


Koronavirüsle mücadele kapsamında evlerinden çıkamayan veya ulaşım imkânı olmayanların imdadına Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yetişiyor.

Vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olan zabıtalar, evlerinden dışarı çıkmayan 65 yaş üzeri yaşlılar başta olmak üzere ulaşım imkânı olamayanların da eli ayağı oluyor.

Belediyeyi bizzat arayarak veya haber göndererek ihtiyaçlarının giderilmesini isteyen vatandaşların adresine giden ekipler, kimi zaman gittikleri adresten hastaların reçetesini alarak eczaneden ilaç ihtiyaçlarını karşılayıp teslim ediyor, kimi zaman da beslenme sorunu olan küçük çocukların özel olarak üretilen ekmeklerini kilometrelerce yol kat ederek kendilerine ulaştırıyor. 

Milli birlik ve beraberliğin en çok ihtiyaç duyulduğu bugünlerde yaptığı hizmetlerle vatandaşların takdirini toplayan Hilvan Belediyesi zabıta ekipleri, kendilerini arayan yaşlı bir vatandaşın ilaçlarını temin edip ardından eve götürerek ne şekilde kullanacağını söyledi. Ardından çölyak hastaları için özel olarak üretilen ve belediye tarafından temine edilen glutensiz ekmekleri kilometrelerce yol kat edip kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini belirten ekipler, bu zor günleri el birliğiyle her birlikte geride bırakacağız diyerek, vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını isterken, yapılan hizmetin çok anlamlı olduğunu ifade eden vatandaşlar, Başkan Bayık’a ve çalışan ekibine teşekkür etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.