banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Hilvan’a 3. Kardeş Belediye, Beykoz oldu VİDEO

Devam eden barış sürecine destek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesine gezi düzenleyen İstanbul Beykoz belediyesinin Ak Parti ve CHP’li belediye meclis üyelerinin son durağı Hilvan oldu.

Doğu ile batı arasında kardeşlik köprüsünü kurmak, kardeşliği pekiştirmek ve ilişkileri geliştirmek amacıyla Hilvan Belediyesi ile kardeş belediye olmayı kararlaştıran AK Parti ve CHP’li meclis üyelerini Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık evinde ağırladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden özellikle Şanlıurfa ile ilişkileri geliştirmek amacında olduklarını ve bu çerçevede kardeş belediye olarak Hilvan’ı seçtiklerini söyleyen Beykoz Beleyesi AK partili meclis üyesi ve İstanbul Büyükşehir Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu “ Beykoz belediyesi olarak Ak Parti ve CHP’li meclis üyeleri ortak bir karar alarak Güneydoğu’ya bir gezi yapmayı planladık.

Şanlıurfa eskiden beri iş birliği yapmak istediğimiz ve bir araya gelmeyi düşündüğümüz önemli bir ilimizdi. Şanlıurfa ilçeleri arasında kardeş belediye olarak özellikle Hilvan belediyesi ile kardeş belediye olacağını daha iyi olacağını düşündük” dedi.

Beraberindekilerle Hilvan kaymakamlığını ve ardından Hilvan belediyesi ziyaret eden Kaşıtoğlu “ Bu ziyaretin en önemli artısı, ülkemizde son dönemlerde büyük mesafe alan ve hızla devam eden barış sürecine büyük katkı sunacağın kanaatindeyiz. Ön yargılardan kurtulmak ve bunları kırmak ve iki kardeş halkın birbirini tanıması adına da atılmış önemli bir adım ve manevi değerdir” dedi.


CHP’den Büyük Destek

Barış sürecine destek olmak amacıyla Güneydoğu’ya gezi düzenleyen ve Hilvan’ı kardeş belediye olarak seçen Beykoz belediyesinin CHP’li meclis üyelerinden de destek geldi. CHP’li meclis üyesi Hayrullah Usta “ Bizim birbirimizden hiçbir farkımız yok. Türk insanının her zaman ön plana çıkan geleneği insani değerlerimizdir. Bugün burada kardeş belediye olarak bulunmamız bunun en çık ifadesidir” dedi.

Hilvan belediye başkanı Aslan Ali Bayık “ Son zamanlarda Başbakanımız tarafından başlatılan barış çağrısına İstanbul’da ana muhalefet ve iktidar partisinden olan kardeşlerimizin buraya gelmeleri bizi kardeş belediye olarak seçmeleri bizleri duygulandırdı. İnşallah karşılıklı güzel diyalog ve bilgi alışverişlerimiz olacaktır” dedi.

Bayık, gelen misafirlere Şanlıurfa’nın sembolü haline gelen İsot hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.