banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

HDP Yürüyüş Kararı Aldı, Tepkiler Ayyuka Çıktı

Haklarındaki kesinleşmiş yargı kararı bulunan CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve HDP'li Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin TBMM Genel Kurulu'nda düşürülmesinin ardından olağanüstü toplanan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Ankara'da yürüyüş başlatma kararı aldığı iddia edildi. 

T24 Haber sitesinin yayınladığı habere göre HDP'nin MYK toplantısında Ankara'ya yürüyüş başlatılması kararı çıktı.

Yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın öncülük edeceği belirtildi.

İki ayrı koldan gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilen yürüyüşe karşı sosyal medyada #hdpyürüyüşüdurdurulsun etiketi açıldı. 

Kısa sürede 10 binlerce yorumun yapıldığı etiket Türkiye gündeminde ilk sıraya tırmandı. 

İşte, milletvekillerinden sade vatandaşlara kadar yürüyüşe tepki olarak paylaşılan binlerce mesajdan bazıları:
 

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt: HDP yürüyüşü, CHP destekli yeni provokasyon girişimidir. Tepkimizi göstermek için #hdpyürüyüşüdurdurulsun Durmayalım,yazalım,sesimizi yükseltelim. HDP, yürüyüşü pkk yürüyüşüdür.
Anadolu 2071 Sosyal Medya Derneği Başkanı Bekir Tiryaki: Dün Hendek-Çukur kazarak devlete meydan okuyanlar, Bugün farklı bir versiyonla yeni bir Gezi tertipleme peşinde. Hem de CHP destekli! Hem de Yunan bakanın Türkiye ile savaşmaya hazırız dediği günün ertesinde! Neyin peşindesiniz?

Diyarbekir Sur Belediyesi Kurucu başkanı Cemal Toptancı: CHP, aslında HDP maskesiyle sokağa çıkmanın yollarını arıyordu Çünkü CHP zihniyeti Kürd çocuklarının kanlarını içerek ancak yaşabileceğini sanıyor. Tıpkı tek partili faşist döneminde olduğu gibi Hiçbir namuslu Müslüman Kürd dedelerinin katilleriyle yürümez #hdpyürüyüşüdurdurulsun

Sosyal Medya Uzmanı Gürcan Yıldırım: Yasal olmayan bu yürüyüş Türkiye yi karıştırmaktır tamamen provakasyondur hainliktir, kansizliktir, kitapsızliktir Nasil bir akil tutulmasidir anlamis degilim bu zor günlerde kenetlenmek yerine bölmeye çalışıp dağıtmaya calisanlarin allah belasını versin

GELECEK PARTİSİ Kurucular Kurulu Üyesi Muhsin Emre DEMİRÖZ: HDP sokak eylemleri istiyorsa Türk Devleti çelik gibi iradesiyle bu provakasyona en başından engel olmalıdır. Demokrasi ayağına sokakları terörize etme olasılığı çok güçlü. 6-7 Ekim olaylarını unutmadık!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.