banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Maşuk'taki Sağlık Ocağı sorunu meclise taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Binali Yıldırım’a; “Şanlıurfa-Maşuk Bölgesi'nde sağlık ocağı yapılması ile ilgili bir çalışmanız olacak mıdır?” diye sordu.

İbrahim Ayhan Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde şunları dile getirdi:
Şanlıurfa ilimizin yeni yerleşim alanı olan Maşuk bölgesinde konut sayısı hızla artmaktadır. Özel teşebbüsün yanında TOKİ tarafından da çok sayıda konut yapılmış, halen inşaatı devam eden projeler de mevcuttur.
Şanlıurfa ili Maşuk Bölgesi'nde şu an yaklaşık 30.000 kişi yaşamaktadır. İnşaatı devam eden konutların tamamlanması ile birlikte nüfusun 50.000 civarına çıkması beklenmektedir. Nüfus itibari ile birçok ilçenin nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olan Maşuk Bölgesi'nde, Sağlık Ocağı bulunmamaktadır.
Bölgede sağlık ocağının bulunmaması, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini güçleştirmektedir. Özellikle yaşlı, bebek ve gebelerin kontrollerinde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.
Bu bağlamda;
1. Başbakanlığınıza bağlı olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Şanlıurfa ili Maşuk Bölgesi'nde tamamlanmış ve yapımı devam eden konut sayısı kaçtır?
2. TOKİ tarafından Şanlıurfa-Maşuk Bölgesi'nde ihaleye çıkarılan sosyal donatı projelerinde kaç büfe, kaç ticaret merkezi, kaç okul, kaç cami, kaç sağlık ocağı ve kaç çok amaçlı salon bulunmaktadır?
3. Yaklaşık 30.000 nüfusa sahip ve TOKİ tarafından çok sayıda konut yapılmış olmasına karşın sağlık ocağının bulunmayışını nasıl değerlendirmektesiniz?
4. Birçok ilde TOKİ tarafından yapılan konutlar projeleri ile birlikte, sağlık ocağı da yapılmaktadır. Şanlıurfa'da konut projeleri ile birlikte sağlık ocağı yapılmamasının gerekçesi nedir?
5. Şanlıurfa-Maşuk Bölgesi'nde sağlık ocağı yapılması ile ilgili bir çalışmanız olacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.