banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

HDP'li Sürücü DEDAŞ'ı meclis gündemine taşıdı

Kentin önemli sorunlarının başında gelen elektrik konusunda çözüm bulunmazken, DEDAŞ tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan “Borcu olan çiftçiler, borcunu ödemeyecekse bugünden boşuna ekin ekmesin” açıklaması yeni bir tartışmaya neden oldu.

Bu açıklamadan sonra sert tepkiler gelirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşıdı.

ÖNERGE VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verilen önergede şu ifadelere yer verildi:

“Yıllardır, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin gibi tarım kentlerinde suya edilemeyen çiftçiler, kuyu yöntemi ile suyu dinamo yoluyla çıkarmaktadır. Bu noktada muhattap oldukları enerji şirketinin usulsüz yol ve yöntemleri, enflasyon, döviz bazlı girdiler de göz önüne alınınca çiftçilerin giderlerini ödeyemeyecek nokta gelmişlerdir. DEDAŞ geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da “Borcu olan çiftçiler, borcunu ödemeyecekse bugünden boşuna ekin ekmesin.” Diye bir açıklama gerçekleştirdi.

Yani DEDAŞ’ın bir enerji şirketi olarak tarımsal üretime dair söz kurabilecek gücü nerden aldığı ve açıklaması araştırmaya ve izaha muhtaç bir durumdur.

Bu bağlamda;
1. Bakanlığınız çiftçiyi tehdit eden bu açıklamaya ilişkin bir soruşturma yürütecek midir?

2. DEDAŞ’ın bu açıklamayı yapma gücünü bakanlığınızın adım atmaması olarak gören bir kamuoyu oluşmuştur, bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?

3. Ekim yapan borçlu çiftçiye su ihtiyacı için elektrik temininde bulunacak mısınız?

4. Bu konuda kamuoyuna açıklama da bulunacak mısınız?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.