banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Hangi Şanlıurfalı siyasetçi AK Parti yönetimine girecek?

AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis grubu, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yaptığı değişikliklerin ardından son nokta olacak.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan, partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) önemli oradanda değişikliğe gidecek.

İbrahim Halil Yıldız devam edecek mi?

Hali hazırda şu an AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler başkanlığını yürüten Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın aynı göreve devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. İbrahim Halil Yıldız, seçim öncesi Suruç ilçesinde meydana gelen olay sonrası Türkiye gündemine oturmuştu. Olay şu şekilde olmuştu; Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmaları yaparken girdiği dükkan sahibi esnaf ile aralarında çıkan kavgada milletvekilinin ağabeyi Mehmet Yıldız ile 3 esnaf yaşamını yitirmiş 8 kişi yaralanmıştı.

Kasım Gülpınar'ın ismi ulusal medyada gündeme geldi.

18 Ağustos 2018 (Bugün) Cumartesi günü yapılacak olan AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresinde 50 kişilik MKYK üyeleri seçilecek. Kongre ile ilgili Milat Gazetesi Yazarı Ercan Ezgin’in ele aldığı yazıda bu 50 kişilik MKYK listesinde Mehmet Kasım Gülpınar’ında olması gerektiğini yazdı.
Ercan Ezgin yazısında:

Dikkat çeken isim: Mehmet Kasım Gülpınar

AK Parti, MKYK’sında tecrübeli isimlerin yanında, geçmişi temiz, kötü ve kötülüklere bulaşmamış, samimi ve ihlaslı dava adamlarını, yeni yüz ve yıpranmamış isimleri parti yönetimine katarak yola devam etmeli. Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da bu anlamda gerçekten dikkat çeken bir siyasi kimlik. Urfa’da diğer birçok ilde olduğu gibi milletvekili listelerine ciddi tepkiler vardı. Partililer adeta kazan kaldırmıştı. Ak Parti hedeflenen oya ulaşamasa da seçimlerde büyük hezimetin önüne geçen, küskünleri AK Parti’yle barıştıran, seçimlerde en çok emek sarf eden adayların başında Mehmet Kasım Gülpınar gelmekteydi. Gülpınar’ın çeşitli kesimlerle olan teması ve gayretleri, AK Parti’nin Urfa’da daha fazla oy kaybetmesine engel oldu. Samimiyeti, ciddiyeti, yıpranmamış geçmişiyle, bilgi ve birikimiyle, birden fazla yabancı dili çok iyi bilen entelektüel kimliğiyle, hem doğuya hem de batıya hitap edebilecek birleştirici babacan kişiliğiyle Mehmet Kasım Gülpınar,  AK Parti yönetiminde değerlendirilebilecek ve bölgenin sorunlarının çözümünde aktif rol üstlenebilecek faydalı bir kimlik ve değerli bir şahsiyettir.

MKYK'ya girmek için vekil olma şartı yok

Bilindiği gibi AK Parti hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) yer almak için vekil olmaya gerek yok. bu yüzden hali hazırda MKYK üyesi olan Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve olması için ismi geçen Milletvekili Kasım Gülpınar'ın yanı sıra bu iş için ismi geçen bir kaç siyasetçi daha var. bakalım bugün yapılacak olan kongrede parti yönetimine hangi Şanlıurfalı isme yer verilecek..

TEK LİSTE OYLAMASI
Hürriyet'in haberine göre AK Parti kongresinde ilk kez seçimler tek liste olarak yapılacak. Partinin tüzüğünde buna olanak veren madde bulunduğu ve zaman kaybetmemek için bu yöntemin seçildiği iddia edildi. Erdoğan, kongrenin hemen ardından, akşam saatlerinde yeni seçilen MKYK üyeleriyle toplantı yapacak. O toplantının ardından da yeni genel başkan yardımcıları açıklanacak. Bayram tatili nedeniyle partideki seçimlere ilişkin tüm çalışmalar tek günde bitirilecek.

'TECRÜBE VE GENÇLİK' DENGESİ
Yeni isimlere ve yüzlere yer verileceği belirtilen parti yönetimi listesinde, 'tecrübe ve genç dengesi'nin korunacağı belirtiliyor. Partinin MKYK'sında dengeli yapı oluşturulurken, MYK'da yeni ve farklı isimlere görev verilebileceği ifade ediliyor. Eski bakanlardan Nurettin Canikli, Ömer Çelik, Mehmet Özhaseki, Efkan Ala, Fatma Betül Sayan Kaya ile halen bakanlık görevini sürdüren 4 bakan, MKYK'da olacak. Genç vekillerden Erkan Kandemir ve Mustafa Demir gibi yeni isimlerin de parti yönetiminde olacağı belirtiliyor.

'MİLLET BİR, HEDEF BİR'
Kongrenin "Millet bir, hedef bir" olan sloganının, 1071'den bu yana bu topraklarda yaşayanların kader birlikteliğinden yola çıkılarak belirlendiği dile getirildi. Kongrede AK Parti iktidarlarını anlatan bir film gösterimi de yapılacak. Delegelere ve özel davetlilere, kalem ve dört ciltten oluşan 'AK Partili Yıllar' kitabı dağıtılacak. Kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1999 yılında seslendirdiği şiirler de USB ile konuklara hediye edilecek.

KONGREDE TÜM DÜNYAYA MESAJ VERİLECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bugün saat 11.00’de Ankara Spor Salonunda gerçekleştirilecek partisinin 6. Olağan Kongresine ilişkin yapılan hazırlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ataş, İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir’in başkanlığında tüm milletvekilleri ve milletvekili olmayan birimlerde çalışanlarla birlikte 100’e yakın kişinin görev yaptığını, alt birimlerdekiler de katılırsa kongreye hazırlık çalışmalarında 400’e yakın kişinin fiilen çalışmaları sürdürerek bugüne gelindiğini ifade etti.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI SONRASI SÜRPRİZ OLACAK

Yurt içinden siyasi partilere davet gönderildiğini bildiren Ataş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yurt dışından 52 devlet başkanına bizzat genel başkanımızın davetiyle davet edildi. Bizim davet ettiğimiz yurt içi ve yurt dışı basın mensubu sayımız 600’ün üzerinde. Sendika başkanları siyasi parti temsilcileri Ankara’da bulunan büyükelçilikler, yurt dışı temsilcilikler bunların hepsi davet edildiler. Şehit aileleri, gazi aileleri, yaşlılar ve engelli kardeşlerimizden oluşan vatandaşlarımız kongremize davet edildi. Toplumun her kesimini temsilen kongremizde bir temsilci bulunacak. Hiçbir sivil toplum örgütünü Ankara merkezli genel başkan merkezli hiçbirisini ihmal etmedik. HDP’nin dışındaki bütün partilere davet gitti. Katılacağını belirten 8 tane siyasi parti oldu. Genel Başkanımızın konuşmasından sonra bir sürprizimiz olacak. Türkiye’nin içinden geçtiği bu önemli süreçte yarın o sürprizi hep birlikte göreceğiz. Bütün dünyaya da buradan bir mesaj vermiş olacağız. Genel başkanımızın konuşmasından sonra sahnede tüm dünyaya vereceğimiz mesajımızı da birlikte izlemiş olacağız.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.