banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Hamide Sürücü'den Ümmeti duruş sergileyen Urfalılara teşekkür

Konuşmasına, Tüm halkımıza gecmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Hamide Hamide sürücü, "Allah bir daha bu devlete ve millete böyle bir gün yasatmasın 15 Temmuz darbe girişimini başarsızlığa uğratan Cenab-ı haka hamd olsun" dedi.

Rabia Meydanında halka seslenen AK Parti Şanlıurfa 25. Dönem Milletvekili Hamide sürücü şunları dile getirdi:
"15 Temmuz darbe girişiminde Şehid olan kardeşlerimize allahtan rahmet diliyorum Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum diyen yaralı Gazi'lerimize acil şifalar diliyorum. Bu darbe sonrasında Bütün siyasi ve ideolojik farklılıklarını bırakıp yek vücûd olan milletime şükranlarımı sunarım Halkımızın feraseti sağduyusu üstün cesareti sonucu darbe girişimi başarısız olmuş. Halkımız Çanakkale ruhunu tam 93 yıl sonra yeniden sergilemiştir. Türkü Kürdü Arabı ile yek vücûd olan halkımız aslında yıllardır içimizde büyük bir özlem olan ümmeti ve taktire şayan bir duruş sergilemişlerdir.

Zira halkımız biliyor ki ayrılık ve tefrika Müslüman coğrafyaya kan gözyaşı ölüm ve sürgün getirmiştir. Ülkemizin Ak parti iktidarı süresince sergilediği tavır İslam coğrafyasına ümid olmuş ve yeniden bir ümmet olma bilinci yeşertilmeye çalışılmıştır. İşte bu darbe girişimi ile bu ruh engellenmeye çalışılmış, Cumhurbaşkanı'mız sayın Recep Tayyip Erdoğanı ortadan kaldıracak darbe tasarlanmıştır.
Filistin Başbakan'ı İsmail Haniye, 'Türkiye'de darbe olsaydı en çok zararı Filistin halkı görürdü' açıklaması bunu doğrular niteliktedir. Bu bir gerçeği daha ortaya çıkarmıştır bu darbe girişimi sadece ülkemizi değil aynı zamanda İslam aleminde yeni yeni yeşermiş bir birliktelik ruhunuda hedef almıştır.
Dün Mısır Libya ve Suriye'yi kana bulayanlar ülkemizide aynı senaryo ile kan gölüne dönüştürüp parçalayıp yok etmek istediler.

Ama halkımız kendine, tarihine yakışanı yaptı ve tarihte görülmemiş bir kahramanlık örneği sergileyerek batı emperyalizmi ve işbirlikçilerine dur demiştir. 81 ilimizde olduğu gibi Urfa halkı bir daha Şanlı olduğunu göstermiş Türkiye'de örnek bir beraberlik sergilemiştir. Bu şanlı milletle ne kadar övünsek azdır ve biz bu halkın hizmetkarları olarak ne kadar hizmet etsek de onların Hakkı'nı ödeyemeyiz.
Bu vesile ile bütün Şanlıurfa'lı kardeşlerime teşekkür eder saygılar sunarım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.