banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Haliliye İlçesinde Halil Kırmızı farkı

Şanlıurfa’da yaklaşan 2014 yılı yerel seçimler öncesinde heyecan her geçen gün artıyor. Özellikle AK Parti’nin kalesi konumunda bulunan Şanlıurfa’da, iktidar partisi tarafından gerek Büyükşehir gerekse de ilçe belediye başkan adaylarının halen açıklanmaması heyecanı daha da arttırıyor. Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasından dolayı yeni kurulan Haliliye ve Eyyübiye ile ilçeye dönüştürülen Karaköprü’de de siyasetin nabz yüksek atmaya başladı.

 

Haliliye’de ‘Kırmızı’ ismi ön planda

Bu arada AK Parti Haliliye İlçe Belediye Başkan aday adayı Urfalı Bürokrat Halil Kırmızı’nın temayül yoklamasında isminin ön planda çıktığı öğrenildi. AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan bir araştırmada da ismi gündeme gelen Kırmızı’nın, Haliliye Belediyesi Başkan adaylığına çok yakın olduğu belirtiliyor. Ankara Muhabirimizin aldığı bilgiye göre; kanaat önderlerinin de sıcak baktığı Kırmızı’yı bazı milletvekillerinin de istediği kaydediliyor.

Seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor

Şanlıurfa İl Özel idaresinin başarılı bürokratlarından Jeoloji Mühendisi Halil Kırmızı, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, esnafı ve muhtarları ziyaret ederek, destek arayışlarını da sürdürüyor. A’dan Z’ye tüm kesimlerden büyük destek gören Kırmızı, “İlçenin hakkını hukukunu korumak lazım. Burada yaşayan insanların sosyal hakları ve temel hakları vardır. Bize AK Parti Belediye Başkan Adaylık görevini tevdi ederse bu görevi layıkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz. Hem hizmet hem de hakkı korumak adına bu göreve talip olduk. İnşallah Haliliye ilçemizi ismine layık bir konuma getiririz” dedi.

 

İş hayatında yaptığı çalışmalara da değinen Kırmızı, “Köy Hizmetleri 19. Bölge Müdürlüğünde etüt ve projeler ile ilgili çalışmalarım oldu. Yer altı İçme suyu ve sulama göletleri ile ilgili etütler yaptım. İl Özel İdaresi bünyesinde Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü görevim sırasında, gerek özel idare ödenekleri gerekse merkezi idareler(Sağlık, Kültür, Eğitim, Emniyet, Spor, Belde Belediyeler vb.)  tarafından gönderilen ödenekler doğrultusunda, şehir merkezi ve kırsal alan olmak üzere; inşaat, bakım ve onarım ile restorasyon çalışmalarında harcama yetkilisi, kontrol amiri, kontrol olarak görev yaptım. Çeşitli proje çalışmalarına imza attım.

30 Mart 2014 yapılacak yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinden Şanlıurfa merkez Haliliye ilçe belediye başkan aday adayı oldum” şeklinde konuştu. Kırmızı, geçmişte yaptığı  çalışma ve projelerden aldığı tecrübelerine dayanarak yeni temelleri atılacak olan Haliliye ilçesine hizmet edeceğine inandığını kaydetti.

 

Halil Kırmızı kimdir?

1971 yılında Şanlıurfa’da doğan Halil Kırmızı, 1983  -  1986 yıllarında İstanbul Gültepe Ortaokulu,  1986  -  1989 yıllarında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, 1990  -  1995        yıllarında İstanbul Üniversitesi Mühendisli Fakültesi Jeofizik Mühendisliğini okudu. İngilizce, Kürtçe ve Arapça dillerini de bilen Kırmızı, 1996  -  2004 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Sınıf Öğretmenliği, 2004  -  2005 yıllarında Köy Hizmetleri 19. Bölge Müdürlüğü, 2005  -  2008 yıllarında İl Özel İdaresi İhale Birim Sorumlusu ve 2008  -  2011 yıllarında da İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü olarak görev yaptı. Kırmızı, evli ve üç çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
HaliliyeHalili Kırmızı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.