banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Güvenç, MTTB öğrencileri ile buluştu VİDEO

Milli Türk Talebe Birliğine üye olan gençlerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Celalettin Güvenç, üniversite hayatının önemine değindi. Üniversiteden sonra da arkadaşlıkların devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Güvenç, “Birbirinize destek olun, arayın, o seni aramazsa sen onu ara, yalnız mı kaldı, yanlış bir yola mı girdi arayın. Asla birbirinizin ayıbını aramayın” diyerek konuşmasını sürdürdü.


‘Kalkınmışlık Farkını Kaldırmaya Çalışıyoruz’
2002 Türkiye’sini anlatan Celalettin Güvenç, o dönemde üniversitelerin sorunları ve sıkıntılarının olduğunu belirterek, yurtlarda barınma, burs sorunu ve üniversite öğrencilerinin yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye her alanda büyük katkılar sağladığını belirten Celalettin Güvenç, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının yurtlarla giderilmesi, bursların yükseltildiğini ifade ederek, “Diğer bir konu da ifade özgürlüğü, devlet halkına sahip çıkıyor, halkın düşüncelerine saygı gösteriyor.  Çok açık bir şekilde bu ülkenin oylarıyla iktidarda olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; ‘ötekileştirmeye karşı; halkı eşit gözle görüyor, hepsi bu ülkenin insanıdır, kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, gelecek 76 milyonun kalbini kazanmaktan geçer, bütün dünyanın ve Müslümanların gözü Türkiye’nin üzerinde’ diyor. Şimdi Ülkemiz büyüme hızıyla dünyada parmakla gösteriliyor. İMF’ye borcunu ödemiş, Anadolu’nun her yerini yeniden imar ediliyor. Bölgeler arası kalkınmışlık farkını kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.


‘AK Parti Bu Aydınlık Geleceğin Adresidir’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Kadroların statükoya karşı nasıl mücadele verdiğini tarihin yazacağını söyleyen Celalettin Güvenç, “Bazıları asrın sorunlarından bizi sorumlu tutmaya çalışıyorlar, asla bunu kabul etmiyoruz. İkinci olarak çok önemli bir konu buda, bir olursak, birlik olursak, yüz milyonluk; demokrat, halkıyla barışık, halkına saygı duyan, 500 milyar dolarlık ihracat yapan bir ülkenin vatandaşları yapabilirsek çocuklarımızı kurtuluşa ermişler demektir. Saygı görür, bütün islam dünyasına örnek olur, lider olurlar. AK Parti bu aydınlık geleceğin adresidir. Bir şartla, sahip çıkarsak bu millete, başka gücümüz yok. Bu yüzdende ısrarla millete kendimizi anlatmamız lazım. Bir tek genç bile bizim için çok önemli. Aydınlık gelecek için bir olalım. Güçlü bir gelecek tasavvurunu ortaya koymamız lazım. Bu yüzden sorumluluğunuz ağır” dedi.
AK Partinin basit siyasi iktidar mücadelesi veren bir hareket olmadığını vurgulayan Celalettin Güvenç, AK Partinin öze dönüş, halk, demokrasi hareketi olduğunu kaydederek, “Medeniyetimizi ihya hareketidir. Seçimi öyle görüyoruz. Ben hayatı böyle gördüğüm için seçime girdim 30 yıl sonra” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıllık rüyası olan Büyükşehir Belediye yasasının gerçekleştiğini belirten Celalettin Güvenç, 30 ilin büyükşehir olduğuna değinerek, Türkiye nüfusunun yüzde 76’sının bu şehirlerde yaşadığını kaydetti. Büyükşehir yasasının kazanımlarını anlatan Celalettin Güvenç, halkın seçtiği Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi tüm şehri yöneteceğini ve bunun çok önemli bir reform olduğunu anlattı.


“Belediye, Bütün Halkı Kucaklayacak”
Şanlıurfa’da kendisine görevin tevdi edilmesi konusunda gençlere de bilgi veren Celalettin Güvenç, iki buçuk yıldır Şanlıurfa hizmet ettiğini, ilçe, köy demeden gezdiğini ifade ederek, “Şanlıurfa’da halkı kucaklamak, sağlıklı bir Belediye oluşturmak; yeni genel müdürlükler, daire başkanlıkları oluşturulacak. Hakikaten şehrin ihtiyacı olan liyakatli, uzman, geleceği planlayan kadroların kurulması anlamında, bütün Şanlıurfa’nın kucaklanması ve Belediyesi olması anlamında bize güvenildiği için bu görev verildi” dedi.


“Troleybüs Hattını Üniversiteye Almak Lazım”
Öğrencilerin barınma ve ulaşım sorunlarına değinen Celalettin Güvenç, “Yurt probleminiz üzerine gideceğiz ve ulaşımda otobüs sayısını öncelikle arttıracağız. 30 sene sonra bizde otobüsle gidelim üniversiteye sorunlarınızı tespit edelim. Ondan sonrada diğer hatlarda da otobüslere binelim dedik.  İlk işimiz bu olacak inşallah. Yerinde sorunları göreceğiz. Elbette Troleybüs hattını üniversiteye almaklazım. 1 Nisan’dan itibaren Otobüs sayısını arttırmak lazım, oradaki yurdun bir an önce başlaması için çalışma yapmamız lazım. Ama bunun ötesinde köklü çözüm orda bir uydu kenti inşa edip, sosyal alan, sosyal donatı alanı oluşturmak lazım. AK Partinin bu Şanlıurfa’yı ihya edecek gücü var Allah çok şükür” dedi.
Celalettin Güvenç, konuşmasının ardından Milli Türk Talebe Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Fatih Olgun ve gençlerin sorularını yanıtladı.
Şanlıurfa Milli Türk Talebe Birliğinde Celalettin Güvenç’in yanı sıra; AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ, İl Yönetiminden Mustafa Güneş ve Şanlıurfa Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Mehmet Fatih Olgun ve üyeler yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.