banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

GÜVENÇ, HABERTÜRK TV’YE KONUK OLDU-video


Sıcak bir sohbet havasında geçen programda Balçiçek İlter, 30 Mart 2014’te yapılacak olan seçimlere yönelik Güvenç’e sorular yöneltti. Sorulara içtenlikle cevap veren Güvenç, yerel seçimlerin Şanlıurfa ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına yönelik sorulan soru üzerine yeni büyükşehir yasasının yeni bir anlayış ve felsefe olduğunu dile getirerek açıklamasına başlayan Güvenç, yeni yasanın bir demokrasi devrimi olduğunu kaydetti. Program sunucusu Balçiçek İlter’in “Daha önceleri belediye başkanlığını veya siyaseti düşünmüş müydünüz?” sorusu üzerine açıklama yapan Güvenç, daha önce siyaseti düşünmediğini belirterek, “Kamu görevine başladığım ilk günden beri tüm enerjimle halkımızın yanında olduk. Mesai kavramı tanımadık. Kaymakamken ve Vali olduktan sonra da aynı şekilde toplumun tüm kesimleriyle bir araya geldik. Tüm samimiyetimle söylüyorum; kimlikli bir idarecilik yaptım ama asla partizan olmadım. Güçlü olana, çıkar gruplarına değil, Belediyeyi halkın belediyesi yapıp millete mal edeceğiz;. Çünkü insaf sahibi muhalefet bile hakkımızı teslim etti’’ dedi.
Türkiye’nin yakın geçmişindeki bürokratik yapıyı kendi kariyerinden örnekler vererek anlatan Güvenç, Balçiçek İlter’in “Atanmışlık garantidir, başkanlık ise risktir. Neden bu yolu seçtiniz?” sorusu üzerine zor olduğunu bildiğini ancak bir kere bile düşünmediğini belirtti. “Tercihim halkla bütünleşmek ve halka hizmet etmek oldu” sözleriyle açıklamasını sürdüren Güvenç: “Halkla iç içe olmak ve halkın teşekkürünü almak bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Şanlıurfa’yı seçmesinin sebepleri sorulan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Türkiye için stratejik bir kent olması ve Şanlıurfa’da halkla bütünleşmiş olmalarının etkili olduğunu dile getirdi.  
Mevcut belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın sorulması üzerine, Faruk Çelik’in 2011 seçimlerinde Şanlıurfa’dan milletvekili olması ve ardından kendisinin de Şanlıurfa’ya gelmesiyle milletin hizmet beklentileri doğrultusunda belediye ile iyi ilişkiler kurarak yapılan çalışmalarda çok iyi sonuçlar aldıklarını kaydetti.
Güvenç, seçildiği takdirde Şanlıurfa’ya beş yıl boyunca hizmet etmekten başka bir beklenti içerisinde olmadığına dikkat çekti.
“Bu ülkenin yetiştirdiği herkesin, siyasetçi veya belediye başkanı olmadan bile, bu ülkeye hizmet etmesi gerekir” diyerek açıklamalarını sürdüren Celalettin Güvenç, hep bu doğrultuda çalıştığını ve felsefesinin ‘yaptığın işi hep en iyi şekilde yapmalısın’ olduğunu kaydetti.
Balçiçek İlter’in “Kamu görevlerinde hangisinin alanı daha geniş?” şeklindeki sorusu üzerine Celalettin Güvenç, Valiliğin demokratik ülkelerde zayıf bir halka olarak görülebileceğini ancak samimi olunduğu, yoğun çalışıldığı ve toplumun tüm kesimlerine hitap edildiği zaman hükümete yük olunmadığını söyledi.
İzleyicilerden gelen ilçe belediye başkan adayları konusundaki soruların yanıtlanmasıyla devam eden programdaGüvenç, Şanlıurfa’da ilçe belediyeleri içinçok sayıda aday adayı bulunduğunu AK Partinin kurumsal yapısının aday belirleme konuda ciddi çalışmalar yürüttüğünü ve adayların açıklamasında gecikme olduğu şeklindeki eleştirilerin haksız olduğuna değindi.
Bizi Şanlıurfalılar Önerdi
Programda Balçiçek İlter’in “Adaylık için sizi kim önerdi?” sorusuna adaylık için kendisini Şanlıurfalıların önerdiğini söyleyenGüvenç, bu yüzden Şanlıurfalılara teşekkür etti. Şanlıurfa’nın coğrafi alan bakımından Türkiye’nin yedinci büyük ili olduğunu kaydeden Güvenç, “Çok stratejik bir öneme sahip Şanlıurfa’da kentin tamamının kucaklanması, bu kentin yeni bir vizyon ve yeni bir çerçeveyle ileriye götürülmesi lazım. Dolayısıyla herkes ‘böyle bir sorumluluğun altına kim girebilir’ arayışı içerisine girdi. Sayın Bakanımıza rica edildi, bakanımız böyle bir şeyi düşünmeyince Şanlıurfalılar halkla iç içe olmamızdan, halkla kaynaşmamızdan, kültüre uyum göstermemizden dolayı bizim yapabileceğimiz noktasında birleştiler. Bize de böyle bir rica gelince bunu emir kabul ettik. Şanlıurfalıların bu telebi de bizim için çok büyük bir onurdur” dedi.
Eski Urfa’yı Koruyarak Yeni Şanlıurfa’yı Kuracağız
Balçiçek İlter’in seçildiği takdirde yapacaklarıyla ilgili yönelttiği soruya da cevap veren Celalettin Güvenç, Şanlıurfa ekonomisini tarım, turizm ve sanayi ile kalkındıracaklarını belirtti. Tarım, turizm ve sanayideki potansiyelin katma değerinin arttırılması için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Güvenç, Şanlıurfa’da yaşanan konut sorununa da değinerek: “Şanlıurfa’daki konut sorununu süratle çözmemiz lazım. Bunun için de yeni bir Urfa kurmamız lazım” dedi. “Eski Urfa’yı Koruyarak Yeni Şanlıurfa’yı Kuracağız” sözleriyle Urfa kültürüne sahip çıkacaklarını işaret eden Güvenç, Şanlıurfa merkezde yer alan Tugay’ın arazisinde gerçekleştirmeyi düşündükleri park için Milli Savunma Bakanıyla görüştüklerini gerekirse Genel Kurmay Başkanına da gideceklerini ifade etti. Yapılacak olan parkın tek başına Şanlıurfa’nın marka değerini ona katlayacağını sözlerine ekleyen Güvenç, Türkiye’nin hattan dünyanın konuşacağı bir iş olacağını dile getirdi.
Yeni Dönemde Şanlıurfa’da Hizmet ve Projeler Konuşulacak
Seçildiği takdirde yapmak istedikleri projelerden bahseden Celalettin Güvenç mevcut belediye binasını da yıkacaklarını ve çevre yollarını hızla tamamlayacaklarını sözlerine ekledi. İlçelerleilgili de projeler yapılacağının altını çizen Güvenç, “Yeni dönemde ilçede de merkezde de hizmet konuşulacak, projeler konuşulacak” dedi.
Şanlıurfa Bir Huzur, Barış ve Hoşgörü Kentidir
Barış süreci ile de ilgili açıklamalarda bulunan Güvenç, bölgenin ve tüm Türkiye’nin artık sürece destek verdiğini ifade ederek: “Kaldı ki Şanlıurfa geçmişten beri bir huzur kenti, barış kenti ve hoşgörü kentidir. Değişik etnik kökenlerin, mezheplerin bir arada rahatlıkla yaşadığı, insanların asla birbirini sorgulamadığı ve herkesin kendi işine gücüne baktığı bir şehirdir Şanlıurfa ve bu şehir bu yapısıyla korunmalıdır” dedi.
Mağaralar Turizme Kazandırılacak
Hayvancılık konusunda Balçiçek İlter’in sorduğu soru üzerine mağarada yapılan besiciliği bitirmek üzere Organize Besi Bölgesinin temelinin atıldığını anlatan Güvenç, besi bölgesinin hayata geçirilmesi ve mağaralardaki besiciliğin buraya taşınmasıyla kazanımın iki yönlü olacağını belirtti. “Böylelikle hem hayvancılık modern ve hijyenik şartlarda yapılacak; hem de o mağaralar turizme kazandırılacak” sözleriyle devam eden Güvenç, bölge ile ilgili özel olarak çalışacaklarını ve mağaralar bölgesini turizme kazandıracaklarını kaydetti.
Programın sonunda ise Şanlıurfa için beklentilerini dile getiren Celalettin Güvenç: “Şanlıurfa’nın artık doğal güzellikleriyle, aldığı turist sayısıyla, üretim büyüklükleriyle anılmasını istiyoruz. Şanlıurfa bunu yapabilecek bir kent” dedi.
Program sunucusu Balçiçek İlter ise, seçim sürecinin Şanlıurfa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.