banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Güvenç, Dede Osman Mahallesinde; “İbadet aşkıyla çalışıyoruz”


İlk olarak sokakları gezen Celalettin Güvenç, mahalle sakinleriyle sohbet ederek, görüş ve önerilerini dinledi.
Mahalle sakinlerinin bir araya geldiği mahalle buluşmasında, Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Abdülkerim Gök’ün birer konuşma yapmasının ardındankonuşmasına başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, sabahın erken saatlerinden bu yana köy köy, mahalle mahalle gezdiklerini ifade ederek, herkesin görüşlerini, önerilerini, tavsiyelerini dinlediklerini ve sorularını cevaplandıklarını söyledi.
30 yıldır millete hizmet ediyorum
30 yıldır devletin çeşitli kademelerinde millete hizmet ettiğine değinen Celalettin Güvenç, İki buçuk yıl önce Vali olarak Şanlıurfa’da göreve başladığını belirterek, Şanlıurfa’da 3 bin 700 kilometre yol, 400’ün üzerinde içme suyu kuyusu ve birçok köye kanalizasyon yaptıklarını ve parke taşıyla döşediklerini belirtti.
Milletin asırlık sorunlarına çare olmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ÇSGB Bakanı Faruk Çelik ve Milletvekilleriyle birlikte çalıştıklarını ifade eden Celalettin Güvenç,  ibadet aşkıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, 12 yıldır iyi sonuçlar aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirtti.
İş ve Meslek Edindirme kurslarını her mahallede açacağız
AK Partili Belediyelerin şehirlerde çok büyük devrimler gerçekleştirdiğinden bahseden Celalettin Güvenç, tapu sorunlarını, imar sorunlarını çözdüğünü, parklar ve çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek, “Biz şimdi AK Partili Belediyelerle görüşmelerimizi başlattık. Konut, trafik, park yerleri sorunları için ciddi şekilde çalışıyoruz. Allah’ın izniyle 01 Nisan’dan itibaren hemen faaliyete geçerek bu sorunları çözeceğiz. Gençler işsiziz diyorsunuz, çünkü mesleğiniz yok, diplomanız yok; biz bu konuda İş ve Meslek Edindirme kurslarını her mahallede açacağız; sizleri iş, beceri ve meslek sahibi yapacağız. Allah’ın izniyle bu milletin parasıyla kadınlar için ayrı, yaşlılarımız için ayrı, çocuklarımız için ayrı; kreşler, sosyal tesisler ve kültür merkezleri yapacağız. Yeter ki Türkiye’nin, Şanlıurfa’nın ve gençlerimizin önü açılsın” dedi.
Başbakan, hiçbir kaynağı Şanlıurfa’dan esirgemedi
Şanlıurfa’ya son yıllarda yapılan sulama kanallarına harcanan para ve bitirilme sürelerine dikkat çeken Celalettin Güvenç, bu kanallardan Kızılırmak nehrinde akan sudan çok su aktığını söyleyerek, “İşte biz milliyetçiliği, vatan sevgisini, insan sevgisini böyle anlıyoruz. Bu işler lafla olmaz. Suruç Tünellerine 750 trilyon TL harcayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımın adına elini öperim. 2002’de ilimizde 28 kilometre bölünmüş yol varken; şimdi İstanbul, İzmir’de bulunmayan daha iyi duble yolu bugün Gaziantep’ten Habur’a kadar yapan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Bölge halkımız adına ben şükranlarımı sunarım. Allah ondan razı olsun. Hiçbir kaynağı Şanlıurfa’dan esirgemedi” diye konuştu.
Kimsenin alın terinin istismarına izin vermedik ve vermeyeceğiz
Gaziantep’in ilçesi olan Şahinbey Belediyesini ziyaretinden edindiği izlenimleri aktaran Celalettin Güvenç, “60 bin TL’ye ev yaptıklarını, 12 ay bin TL ödüyorsunuz ondan sonra para vermiyorsunuz. Evde oturmaya başladığında da ayda 400 TL ödüyorsunuz. Ben size bu evlerden yaptığımda ayda 500 TL destek sağlayacak mıyım? İşte yapmış Gaziantep. Aynısını yapacağız. Bizim avantajımız bütün AK Partili Belediyelerin tecrübesine sahip olmamız ve çalışmalarını örnek alacak olmamızdır.  AK Partili Belediyeler neyi iyi yapmışsa gezeceğiz ve onu hemen buraya getireceğiz. Kimsenin alın terinin istismarına izin vermedik ve vermeyeceğiz. Bizim inancımızın gereği böyledir” dedi.
Mahalle buluşmasının ardından mahalle sakinlerinin büyük teveccühü ve sevgisiyle karşılanan Celalettin Güvenç, mahalleden ayrılırken de aynı şekilde mahalle sakinleri tarafından uğurlandı.
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Abdülkerim Gök’e; İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma, İl Yönetim Kurulu üyesi Naif Başak, Tamer Gündoğan ve Av.Mustafa Kaya, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Cumali Aytekin, Belediye Meclis üyesi Mehmet Özyavuz eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.