banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Güven; Hukuk canlıdır, talep edilmezse ölür
AK Parti Şanlıurfa İl Binası çok amaçlı toplantı salonunda “Urfa’da Hukuksal Sorunlar ve Hak Arama Bilinci” adlı bir konferans veren Şanlıurfa BARO Başkanı Av. İrfan Güven, Hak arama bilincinin bireysel olarak geliştirmenin önemine dikkat çekti.
Konferansa AK Parti İl Başkan yardımcıları, Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, SMMMO Şube başkanı Nihat Taş, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, Gazeteci-yazarlar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları hazır bulundular.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve İl Başkan vekili Erkan Sözen yaptığı konuşmada yapılan konferansın önemine dikkat çekti. Sözen; “Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları konferanslar, paneller gibi çalışmalarla düşünce hareketliliği oluşturmalı, geleneksel sıra gecesi lafazanlığından kurtulunmalıdır. Biz AK Parti İl Başkanlığı olarak düzenli aralıklarla tertipleyeceğimiz konferans ve panellerle Urfa Toplumuna ve Teşkilatlarımıza yönelik düşünce hareketliliğini sürdüreceğiz” dedi.


Daha sonra kürüyse gelen Baro başkanı Av. İrfan Güven; “Bilgi toplumu olmalıyız. Ancak bilgiler yanlış kullanıldığında yanlış sonuçlar doğuruyor. Örneğin e-Muhtıra gibi şeyler. Biliyorsunuz Ortadoğu’daki örgütlemeler bilgi çağının kullandığı sosyal ağlar üzerinden örgütlenerek yapıyorlar. Bilgi ağının yaşamsal önemi vardır. Biz bilgiyi üretmezsek, bize sunulan bilginin tüketicisi oluruz. Bu nedenli bilinçli bir hale gelip bilgiyi biz üretmeliyiz. Hukuk toplumu ve hukuk devleti kavramlarını çok kullanıyoruz. Bu kavramları bilmek değil ne anlama geldiğini bilmek lazım. Gerçek anlamda hukuk devleti olabilmek için bireysel olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Türkiye’de büyük oranda ilerleme kaydettik. Ama tüm bunlara rağmen tam anlamıyla hukuk devleti olamadık. Ancak olumlu bir şekilde ilerliyoruz.

HUKUK, AİLEDE BAŞLAR
Hukuka saygının ailede başladığını belirten Barı Başkanı Güven; “Hukuka saygı göstermek ailede başlar. İyiliği emretmek ve kötülüğü engellemek bireysel görevlerimizdir. Haklarınızı bireysel olarak talep ediniz. Bireysel olarak ilgili kurumlardan yazılı bir şekilde başvuruda bulunmalısınız. Elinizde somut belge olursa hak aramanız daha anlamlı olur. Biliyorsunuz söz uçar yazı kalır. Siz yazılı bir dilekçe ile talepte bulunduğunuz zaman anayasal olarak o kurum size cevap vermek zorundadır. Eğer dilekçenizi almazlarsa yine anayasal olarak suç duyurusunda bulunma hakkına sahipsiniz” dedi.

DÜŞÜNCELER HÜR OLMALI
Düşüncelerin her toplumda hür kabul edildiğini ama uygulamada sorunlarla karşılaştığını ifade eden Güven; “Hakların yerleşmesi hukuk devletinden geçer. Yaşam haklarınız olan haklar var. Düşünce hakkı gibi. Bütün düşünceler hür olmalı. Düşünce hakkı her sistemde var ama uygulamada bir takım aksaklıklar ve sıkıntılar oluyor. Buna en iyi örnek Türkiye’dir” dedi.

DEMOKRASİ, YASALARIN SINIRLARININ BELLİ OLDUĞU DÜZENDİR
Yasaların sınırlarının somut olmasının gerekliliğine değinen Av. Güven; “Sınırlar kayıt altına alınmalıdır. Bir ev aranması, bir kişinin aranması, nasıl aranacak, nişin aranacak bir çerçevesi yasal olarak belirlenmesi lazım. Öyle önüne gelen sizi arayamaz ve ya evinizi arayamaz. Eğer sabahın köründe kapınız çalındığında bu sütçüdür diye kapıyı açabiliyorsanız Demokrasi oturmuş demektir” dedi.

HUKUK CANLI BİR VARLIKTIR
Hukukun canlı bir varlık olduğunu belirten Baro Başkanı; “Hukuk canlı bir varlıktır. Canlılığını korumak için bireylerin talepleri şart. Bireyler bilinçli olmazsa talep edecekleri istekleri de olmaz. O zaman hukuk rafa kalkar. Talep durursa hukuk ölür” dedi. Daha sonra gözaltına alınma, susma hakkı, avukat isteme hakkı, göz altı sürecini anlatan Av. İrfan Güven; “her adliyeye düşen suçlu değildir. Masuniyet karinesi unutulmamalıdır” dedi.
Soru cevap bölümü ile konferans sona erdi.

VİDEO


BARO başkanı İrfan Güven AK Partide konferans... balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.