banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Gül'le görüşen Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da başlayan ve birkaç gündür Ankara'da da devam eden olaylara ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den akşam saatlerinde randevu talep etmişti. Cumhurbaşkanı Gül'ün saat 18.00'e verdiği randevu için CHP Lideri Kılıçdaroğlu saat 18.07'de Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Köşk'teki randevuya yalnız geldi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, Gül ile yaptığı görüşmeyle ilgili  açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu,  Gezi Parkı'nda yaşananlar, kendisinin Gezi Parkı'na yaptığı ziyaret, Başbakan Erdoğan'ın kullandığı dilin olayı yatıştırmaya yönelik olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu,  Taksim Gezi Parkı'nda ağaçları korumak isteyenlere karşı orantısız güç kullanıldığını bu gerçeğin görülmesi gerektiğini söyledi.  Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın yüzde 50'yi zor zaptediyoruz sözünün çok yanlış olduğunu, toplumu sağduyuya çağırmak gerektiğini bu tür söylemin ancak diktatörlerin söylemi olduğunu belirterek "Başbakan'ın çıkıp halktan özür dilemesini istiyoruz bunu bekliyoruz.  Eylemlerin şiddete dönüşmemesini ve kamu malına zarar verilmemesini  istiyoruz. Kamu malına zarar veren eylemleri kabul etmiyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.