banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Güçlü Kadınlar Derneğini Kuruldu VİDEO


Güçlü Kadınlar Derneğinin (GÜÇ-KAD) açılışına katılan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç,  halkın desteği ile görev başına gelmeleri halinde Belediyede kurulacak olan sosyal işler daire başkanlığında mutlak surette kadınlar için daha çok yatırım yapacaklarını belirterek, “Eğer kadın güçlü olursa; çocuk, aile ve memleket daha güçlü olur” dedi.


Açılış töreninde kadınların toplum yapısındaki önemine değinen Celalettin Güvenç, Türkiye’de yaşanan değişimde kadına bakış açısının da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde değiştiğini ve kadının statüsü, sosyal hayattaki yerini de değiştirip geliştirdiklerini ifade etti.


Kadınlara yönelik sağlanan olanakların yapılan çalışmalara rağmen halen istenilen düzeyde olmadığını belirten Celalettin Güvenç, daha gidilecek çok yol ve yapacakları işlerin olduğunu dile getirerek, “Bizde bunun çabası içerisindeyiz. Hükümetimizin uygulamaya koyduğu SODES projeleri Şanlıurfa’nın da içinde bulunduğu öncelikli 6 ilimizde uygulandı. Şanlıurfa’da 47 tane Kadın Kültür Merkezimiz var. Buralardan kadınlara ulaşmaya, onlara kurs verip meslek edindirmeye çalıştık. Düşüncemiz, inancımız; İnşallah halkımızın desteğiyle belediyeye geldiğimizde kuracağımız Sosyal İşler Daire Başkanlığında mutlak surette kadınlarımız için daha çok yatırım yapmaktır. Çok önemli bütçeler ayırıp bununla hanımların bir araya gelmesi, meslek kurslarına gitmesi ve eğitim seviyelerinin geliştirilmesi için büyük bir yatırım yapmayı arzu ediyoruz. Her mahallede Büyükşehir Belediyemizin bir sosyal tesisi olmalıdır. Oradaki kadınlarımızın başını sokacağı, sığınacağı bir yuva olmalıdır. Buna çok ihtiyacımız var. Eğer kadın güçlü olursa; çocuk, aile ve memleket daha güçlü olur. Buna yürekten inanıyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.


Şanlıurfa’da kadınların erkeklerden daha organize bir şekilde bir arada olduklarını kaydeden Celalettin Güvenç, “Sizler azimve kararlılıkla işleri yürütüyorsunuz. Daha iyi önderlerimiz var; hizmet ediyorlar. Bir aradasınız, muhabbet ediyorsunuz, memleket sorunlarını konuşuyorsunuz. Buda bizi gelecek adına ümitlendiriyor ve inancımızı arttırıyor. Allah bu tür güzel işler yapan derneklerimizin sayısını arttırsın” şeklinde konuştu.
Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Hülya Kaymaz ise, Güç-Kad’ın kadınların dayanışması adına güzel bir örnek olduğunu ifade ederek, “Biliyorsunuz ki bizler bir araya geldikçe güçlerimiz birleşecek, sesimiz daha gür çıkacaktır. Bizler Güç-Kad olarak kadının statüsünü, ekonomik ve sosyal yaşamda konumunu yükseltmek için ayrıca kadının siyasette ve karar mekanizmalarında söz sahibi olması için elinden geleni yapma gayretini göstereceğiz” dedi.


Konuşmaların ardından beraberindekilerle birlikte derneğin açılış kurdelesini kesen Celalettin Güvenç, daha sonra dernek binasında verilecek kurs ve eğitim alanlarını gezdi.
Güçlü Kadınlar Derneği açılış töreninde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e; İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir ile Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.