banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Gençlik Vizyonu Dernek Başkanı Mustafa Pakır: Tarım Üniversitesi İstiyoruz

STK Temsilcileri adına bir açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Vizyonu Dernek Başkanı Mustafa Pakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu taleplerde bulundu:

"Şanlıurfa ya gerçekleştirilen uçak seferleri sayısı azalıyor ya da İzmir, bursa seferleri iptal ediliyor. Ayrıca Göbekli tepe’yi görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin en büyük sıkıntısının uçak seferlerinin azlığından şikâyetçi oldukları biliyoruz. Göbekli tepe alanına ziyarete yıllık 1 milyon turistin geleceği öngörülmektedir. Söz konusu sebeplerden, mevcut ve oluşacak yolcu yoğunluğundan dolayı Şanlıurfa Gap Havalimanımızdan Antalya ve Kıbrıs Havalimanına uçuş gereksinimi duyulmaktadır. Mevcut yolcu potansiyelinin değerlendirilmesi açısından belirtilen havalimanlarına direk seferlerin düzenlenmesini ve İstanbul- Bursa-İzmir – Antalya gibi Büyükşehirlere direk uçuşların olmasını talep etmekteyiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kendini merkeze koyarak, Şanlıurfa için günübirlik gezi yeri olarak görmesi, Şanlıurfada’daki inanç turizmini, tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’yi ve diğer turizm destinasyonları görmezden gelen açıklamalarını Fox TV ‘de açıklaması Şanlıurfa kamuoyunu ciddi anlamda rahatsız etmiştir Konu ile ilgili cumhurbaşkanımızın hassasiyetini bilerek arz ediyoruz."

ŞANLIURFA İÇİN 'ÜNİVERSİTE' TALEBİ!

Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden biri olan Şanlıurfa için bir de 'Tarım Üniversitesi' isteyen STK'lar şu sözlere yer verdi:

"Harran ovası Bozova platosu, Ceylanpınar, Suruç ovaları muazzam tarım potansiyeline sahiptir. Şanlıurfa’ya Tarım Üniversitesi kurulması, tohumculuk, fidecilik, aromatik bitkiler, stratejik tarımın yapılmasında büyük önem taşımaktadır. Arkeoloji laboratuvarı soğmatar ve göbekli tepe gibi birçok arkeolojik alanın tarihin gün ışığına çıkarılması hususunda çok faydalı olacaktır. Sivil havacılık MYO kurulması, Atçılık MYO Okulu bölgenin at yetiştiriciliği alanında önünü açacaktır. Siverek ve Hilvan ilçelerindeki bazalt rezervlerine maden arama kolay ruhsatlanma olanakları sunulursa Şanlıurfa ekonomisi bazalt ve Nahit taş alanında gelişecektir. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için özel OSB'lerin kurulması. En önemli konulardan biri de Şanlıurfa Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip bir yer olması, remi kayıtlara göre 80 bin bağımlının olması çok ciddi sorunlara yol açacağı gibi, ileri ki yıllarda bu gençler terörün kucağına düşeceklerdir. Sayın cumhurbaşkanımız sizleri Urfalılar olarak can-ı gönülden seviyoruz. Yukarıda saydığımız sorunları bilginize arz ederiz."
Haber: Mehmet Emin Kuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
urfalı 5 yıl önce

savaş mağdurlarına yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürler