banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Geleneksel “Şire Şenliği” Hilvan Ovacık Mahallesinde Yapıldı

Şanlıurfa’nın tanıtımı noktasında birçok festival, yarışma ve etkinlikler düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şiresiyle ünlü Hilvan ilçesi Ovacık Mahallesi’nde düzenlediği Şire Şenliği ile yöreye özgü ürünlerin tanıtılması ve ticaretinin artırılmasına doğrudan katkı sağlıyor.

Bastık, Çekçek, Cevizli Sucuk, Pekmez ve daha birçok ürünün gözlere hitap ettiği Şire Şenliğinde Hilvan Ovacıklı kadınların maharetli elleriyle yaptıkları envai çeşit yöresel lezzetlerin yapım aşamasından tadım aşamasına kadar geçen zahmetli süreç gözler önüne serildi.

Ovacık Mahallesi’nde düzenlenen Şire Şenlğine katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kurulan stantları tek tek gezip ürünlerin tadına bakarak kış aylarında özellikle Şanlıurfa’da sofraları süsleyen, damak çatlatan lezzetlerin yörenin güneşi, suyu ve toprağından geldiğini aktardı.

BAŞKAN BEYAZGÜL:”YÖRESEL LEZZETLERİMİZ TARİHTEN GELEN BİR ZENGİNLİKTİR”

Başkan Beyazgül:” Hasenik (Ovacık) Mahallesinin şiresiyle ünlenmesinde kadınların rolü oldukça fazladır. Buradan Ovacık Mahallesi kadınlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Şire denince akla Hasenik yani Ovak gelir. Biz de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak birçok festivallerle Şanlıurfa’nın tanıtımı noktasında çalışmalar yürüttük. Son zamanlarda edindiğimiz istatistik verilere göre Şanlıurfa’nın ören yerleri turizmi bakımından önde olduğu görülmektedir. Bu durum hep birlikte uyum içerisinde çalışmamızın bir sonucudur. On iki bin yıllık geçmişimizin bize getirdiği bir birikim bir kültür var. Bu şireler, pestiller, çekçekler tesadüf eseri ortaya çıkmıyor. Bu lezzetler tarihten gelen bir zenginliktir” diye konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise Şanlıurfa’nın kabuğunu kırdığını belirterek kentin her alanda büyüdüğünü ve geliştiğini aktardı.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Hilvan’ın tarım alanlarının oldukça fazla olduğunu en lezzetli şirenin Hilvan Ovacık Mahallesinde yapıldığını ifade ederek Hilvan’a tarımsal sulama alanında yapılacak desteklerle birlikte ilçenin gelişiminin hızlanacağının altını çizdi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu da şire etkinliği sonrası yaptığı konuşmada Hasenik (Ovacık) deyince akla çalışkanlık, dürüstlük ve şire festivali gelir. Ovacıklı kadınların ellerine sağlık onların sayesinde Hasenik şire alanında bir marka olmuştur” dedi. 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek de bir konuşma yaparak asırlardır süregelen üzümle yapılan şireleri ilmek ilmek işleyerek yemeye hazır hale getiren Ovacıklı kadınlara teşekkür ediyor, şehrimizin coğrafyamızın kültürel zenginliklerini tanıtmak ticaretini artırmak için coğrafi işaretlerle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay ve Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


Ovacık Mahallesi'nde düzenlenen Şire Şenliği etkinliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Kamu Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.