banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Fıstık Hasadına Katılan Binali Yıldırım, Anteplilere nazire yaparak: Urfa Fıstığı dedi

Karaköprü İlçe Belediyesinin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Akay, Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metni Baydilli ve partililer tarafından havaalanında karşılandı.

Karşılamanın ardından Karaköprü ilçesine bağlı Külaflı kırsal mahallesindeki fıstık hasadı törenine katılan Binali Yıldırım, fıstığın bölge için önemli bir ekonomik kaynak olduğuna ve Türkiye fıstık üretiminin yarısının Şanlıurfa’da yapıldığına dikkat çekti.
Binali Yıldırım şöyle konuştu: “Fıstık deyince Şanlıurfa akla gelir. Kırmızı fıstık, keten köyneği, Şanlıurfa fıstığı akla gelir. Türkiye’deki üretimin neredeyse yarısı Şanlıurfa’dan karşılanıyor. Fıstık başka bir ilimizin ismiyle de anılıyor varsın anılsın. Üretimin yarısını karşılayan Şanlıurfa’da Urfa fıstığı demek daha güzel oluyor. Bol ve bereketli olan bu ürünün hasadının hayırlı olmasını diliyor, fıstığın üretiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa çok kadim, eski bir şehir. Burası Göbeklitepe gibi büyük bir tarihe, kültürel güzelliğe sahip. Şanlıurfa’nın güzelliklerini daha fazla göstermek için ulaşımı iyileştirmek için önemli yol kat edildi. Ben fıstık hasat döneminin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bizi buraya davet eden Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye çok teşekkür ediyorum.” dedi.



Vali Abdullah Erin de Binali Yıldırım’ın, Türk tarihinin son Başbakanı olarak tarihe geçen bir isim olarak anıldığını, bakanlığı ve başbakanlığı süresince tüm Türkiye gibi Şanlıurfa’nın da önemli yatırımlar aldığını anımsatarak, Şanlıurfa’ya olan ilgi ve alakasından dolayı Yıldırım’a teşekkür etti.
Fıstık hasat şenliğinin ardından, dünya arkeoloji tarihinin en büyük keşiflerinden olan Göbeklitepe’yi ziyaret eden Yıldırım, geceyi Şanlıurfa’da geçirdi.

Bugün, Şanlıurfa’nın kalbi Balıklıgöl’ü ziyaret edecek olan Yıldırım, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesini ziyaretinin ardından Şanlıurfa’dan ayrılacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.