banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Faruk Çelik'ten sabır dersi -VİDEO-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Viranşehir’deki temasları kapsamında Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyüpnebi Belde Belediyesi tarafından birlikte organize edilen “10. Dünya Sabır Günü” etkinliklerine katıldı.

 

Eyüp Nebi Beldesi’nde her yıl gerçekleştirilen etkinlikler Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik programında bir konuşma yapan Bakan Çelik, sabrın bir imtihan olduğunu ifade ederek, “Sabır her an insanı imtihan ediyor. Sabır olmazsa karı koca arasında geçim olmaz, aile düzeni olmaz, huzur olmaz, insanlar birbirlerini çekemezler. Sabır sayesinde herkes birbirine ediyor, eğer sabır olmazsa dünya yaşanmaz bir hal alır” dedi.

 

Bakan Çelik, sabrın bir zayıflık göstergesi olmadığını, sabreden kişinin güçlü ve şahsiyetli bir insan olduğunu kaydederek, herkesin daha sabırlı olması gerektiğini söyledi.

 

Sabır dersi veren Bakan Çelik; “Bu coğrafyada sabırsızlık bize yakışır mı? Sabrım timsali Hz. Eyyüp makamında sabırsızlık olur mu? Olursa; ne evde, ne eşler arasında, ne işte, ne siyasetette velhasılı hiçbir yerde huzur kalmaz” dedi.

 

Bakan Çelik konuşmasının ardından Eyüpnebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’a, üzerinde duaların yazılı olduğu bir tablo hediye etti.

 

Tertip Komitesince Eyüpnebi Sabır Ödülleri; bu yıl deprem ve tsunami’den muzdarip olan ve nükleer tehlikeyle mücadele eden Fukuşima’daki 50 işçi ve mühendise verilmek üzere gelen Japonya’nın Ankara Büyükelçiliğinden bir görevliye ‘Sabır Ödülü’; Antalya’da trafik kazası sonucu yatalak ve kimsesiz olan gence 3 yıldır bakan gönüllü anne Gülsüm Kabadayı’ya “Rahime Hatun Sadakat Ödülü” ve Erzurum Horasan’da derenin eşini ve çocuklarını kaybeden Mustafa Kocabaş’a “Hazreti Elyas’a Vefa ödülü Bakan Çelik tarafından verdi.

 

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan İbrahim Tatlıses’e verilmek üzere jüri özel ödülü Eyüpnebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’a verildi.

 

Jüri özel ödülünü alanlar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Futbolcu Arda Turan gibi isimler yer aldı.

 

Ödül töreni sırasında Bakan Faruk Çelik’e Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz; Vali Celalettin Güvenç’e de Eyüpnebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım “Şükran Plaketi” takdim etti.

 

Ödül törenin ardından Bakan Çelik, kazanın başına geçerek vatandaşlara sabır pilavı dağıtıktan sonra karayoluyla Şanlıurfa’ya döndü.

www.balikligol.com

 

VİDEO

 


Faruk Çelik Eyyüp Nebi'de sabrı anlattı balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.