banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Fakıbaba İP'e katılacağını açıkladı: Sıfırdan başlıyorum

AKP'li Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyuran Fakıbaba, 2021 yılında da istifa etmiş ancak sonra vazgeçirilmişti.
 
 Yaklaşık 20 yıldır iktidar partisinde siyaset yapan ve bu süreçte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı dahil birçok üst düzey görevde bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün AKP'den istifa ettiğini açıkladı. 

Partisiyle birlikte, kendisine oy veren seçmenlere saygısızlık etmemek adına milletvekilliğinden de ayrıldığını dile getiren Fakıbaba, "Çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" ifadesini kullandı. 

'SIFIRDAN BAŞLIYORUM, İYİ PARTİ'YE GEÇİYORUM'
İstifa haberinin ardından siyasetçinin İYİ Parti'ye katılacağı ve önümüzdeki çarşamba günü Meral Akşener tarafından rozetinin takılacağı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Aytuç Erkin'e yaptığı açıklamada bu haberi doğrulayan Fakıbaba, "Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum" dedi.

İstifasına Meclis karar verecek
Anayasa gereği, milletvekillerinin istifası tek taraflı irade beyanı şeklinde gerçekleşmiyor. Anayasa’nın 84. Maddesine göre istifa eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu TBMM Başkanlık Divanı’nca tespit edildikten sonra Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak oylamayla karara bağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.