banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Fakıbaba: Gelecek köysel dönüşüm ve kooperatifleşmede...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında çok zengin bir imkâna sahip olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm yerine köysel dönüşüme, mazot yerine de gelire destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Fakıbaba, Genel Başkan Mehmet Ali Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, Kadınlar Kurulu Başkanı Nur Kılıç, Ege Bölge Başkanı Nilgün Kasap ve Ankara Pursaklar Temsilcisi Suna Korkut’tan oluşan Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) heyetini TBMM’deki makamında ağırladı. 
Gündeme ilişkin konuların konuşulduğu ziyaret sırasında bir soru üzerine gıda ve hayvancılıktaki fiyat artışına değinen Ahmet Eşref Fakıbaba, şunları söyledi:
“Öncelikle kentsel dönüşümden ziyade köysel dönüşüme önem vermeli. İnsanlarımız şehre göç etmek yerine köyünde kalıp çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşmalı. Bunun için de yaşam şartları iyileştirilmeli. Konutuyla, eğitimiyle, sağlığıyla, sosyal alanlarıyla birlikte çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın rahat yaşam sürecekleri büyük köyler kurulmalı.
KADIN KOOPERATİFLERİ
Sonra, gelir garantili kooperatifler kurulmalı ve bu kooperatifler kurulurken kadınlar tercih edilmeli. Allah’ın verdiği bir özellikle kadınlar daha disiplinli çalışıyor ve dolayısıyla kadın elinin değdiği yer daha bereketli oluyor.
Tarım yapılan alanlar genişletilmeli. 3-5 dönümle tarım yapılmaz. 3 bin, 5 bin, 10 bin dönüm ve daha fazlasıyla tarım yapılsın ki daha fazla kazanılsın.
DESTEKLEME GELİRE VERİLMELİ
Destekleme mazota değil gelire verilmeli, bu yöntemle üreticimiz gelirini arttırmak için daha çok çalışmaya teşvik edilmeli.  
Bakanlığım dönemimde 300 koyun projesini uygulamak istemiştik. Hayvancılıkla uğraşan insanlarımızı destekleyecek koyunlarının sayısını artıracaktık. Yaptığımız bir hesaba göre 500 bin anaç koyunla 8 yılda 5 milyon koyuna ulaşacaktık ama görev süremiz yetmediği için bu projemizi gerçekleştirmek kısmet olmadı.”
TİNGADER heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Fakıbaba, “Müslüm (Aktürk) beyle dostluğumuz, siyaset hayatımızdan önceki yıllara kadar uzanıyor. Böylesine güzel insanların yer aldığı bir heyetle tanıştırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
DÜRÜSTLÜĞÜNDEN TAVİZ VERMEDİ
Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk ise Fakıbaba’yı o zamanki adıyla SSK Hastanesi’nin başhekimliği görevini yaptığı dönemden beri tanıdığını belirterek, “Hocam, başkanım, vekilim ve bakanım diye hitap ettiğim Sayın Fakıbaba’nın çizgisi, başhekimliğinden bakanlığa kadar değişmedi. Dik durmasını bildi, dürüstlüğünden taviz vermedi. TİNGADER heyetimize gösterdiği yakın ilgi, alaka dolayısıyla çok teşekkür ederim” dedi. 
Bu arada, TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, Anadolu’nun tapusunun alındığı Miryokefalon Zaferi ile ilgili hazırladığı gezi rehberini imzalayarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’ya hediye etti.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.