banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Öğrenci bakan

F. Erbakan: Kurtulmuş panikledi

Erbakan, şimdi de yalancılıkla suçladığı Kurtulmuş'u delegelerin sildiği mesajını verdi. Erdoğan'la görüşmesini gündeme getirdi.

650 delegenin olağanüstü kongre için imzasının ardından Saadet Partisi (SP) lideri Numan Kurtulmuş'un 'Saadet'te genel başkanlık konusunda uzlaşma var' açıklamalarına Fatih Erbakan'dan yine sert yanıt geldi.

Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının yaptığı açıklamalarını panik olarak değerlendiren Fatih Erbakan, 'İnsan neden kongreden çekinsin ki. Demokratik bir ortamda, hükümetin gözlemcileri göz önünde bir kongre olacak. Tek adayla da kongreye gidilebilir. O zaman fazla oy alınır. Çift adayla da gidilebilir. Ancak panik gözüküyorlar. Bir panik havası gördüm. Çekinecek bir şey yok. Delege oy verecek' dedi.

Numan Kurtulmuş ve ekibinin, Şevket Kazan'ın Önder Sav'la görüşmesini maksatlı olarak öne çıkardıklarını, gündeme getirdiklerini söyleyen Fatih Erbakan 'Maksatlı olarak yıpratmak amacıyla CHP'den akıl alınıyormuş havası yaratılıyor. Panik içerisinde bunlar gündeme getiriliyor' dedi.

HABERSİZ ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ
Fatih Erbakan, Numan Kurtulmuş'un 2007 seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü belirterek 'Kimse niye görüştün demedi. Bizim haberimiz yoktu. İçerik paylaşılmadı' dedi. Teşkilatın Erbakan Hoca'ya bağlı olduğunu gösterdiğini söyleyen Fatih Erbakan, 'Bir ay içinde kongreye gidilmesi lazım. Kongre yapmıyoruz diye bir şey yok' diye konuştu.

DELEGE ÖYLE BİR ŞEY DEMİYOR

Erbakan, 'Genel başkanlık sorunu var mı' sorusuna, 'Bilemiyorum. Geçen kongrede samimiyetsiz olundu.  YİK'te uzlaşma sağlanırsa Numan Bey de aday olabilir. Ancak Genel İdare Kurulu'nun tamamına yakınında değişiklik olacak gibi gözüküyor' diye yanıtladı.

Fatih Erbakan, Kurtulmuş'un aksine şunları söyledi: 'Delegenin imza verdiği dilekçelerin hemen hepsini gördüm. Numan Bey, genel başkan olsun şartıyla bir ifade yok.'

Kurtulmuş'un  'Söylediklerimize dikkat edelim' açıklaması hatırlatıldığında Erbakan, 'Kongrede samimiyetsiz bir durum ortaya çıktı. İtaatsizlik oldu. Dolayısıyla anlaşmaya uymama, sözünde durmama oldu. Bunları söyledim, yine söylüyorum' yanıtını verdi.

MUTABAKAT SAĞLANABİLİR DEMİŞTİ
SP lideri Numan Kurtulmuş, NTV'ye şu açıklamayı yapmıştı: 'Geçen kongrede de, aynı genel başkan adayıyla iki farklı liste. Partinin genel başkanı konusunda Numan Kurtulmuş olması konusunda bir uzlaşma vardı zaten büyük çoğunlukla. Ortada çok ciddi bir kamplaşma, kutuplaşma yok yani. Tekrar mutabakat sağlayabiliriz. Sık sık kongre yapmak geleneğimizde yok. Partinin önünde olan insanların bu konudaki söz ve tavırlarına dikkat etsinler diye uyarılarda bulundum.'

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.