banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Ekinci’den Turkuaz Konutlarına Park Müjdesi
Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı devam eden Turkuaz konutlarında çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Turkuaz konutlarında park yapım işi için düğmeye bastıklarını söyledi.
Eyyübiye Belediyesi’nin  “Eyyübiye Bölgesi’nin planlı yapılaşmasını gerçekleştirip, bölgenin planlı gelişimine katkı sağlayacak olan, Turkuaz Eyyübiye Konutlarında hummalı çalışması devam ediyor. 16 Blok ve 832 Konuttan oluşan ve içerisinde Çocuk Oyun Alanları, Alışveriş Merkezi ve diğer ayrıcalıklı hizmetleri ile Eyyübiye halkının beklentilerine cevap verecek olan Turkuaz Konutları, Eyyübiye’nin yeni yaşam alanı olmaya hazırlanıyor. Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kilitli beton parke taşı yapılarak tamamlanan yol sonrası, Turkuaz konutlarının devamı olan ve daha önce hayata geçirilen Edessa Konutlarının da yol yapım işi ve çevre düzenlemesi Eyyübiye Belediyesi tarafından tamamlanma aşamasına getirildi. Turkuaz konutlarında devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bölgeye park yapım işi için düğmeye bastıklarını ve proje aşamasına getirdiklerini belirtti.

Başkan Ekinci, ‘’Seçildikten sonra özellikle ilçemizdeki konut ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda bizlerde ilçe belediyesi olarak sorumluluk aldık. Daha önce Edessa Konutları olarak yapılan yerde de bilindiği üzere kalan kısımlar vardı. Edessa Konutlarında yaşam da devam ediyor. Bizlerin yaptığı yeni Turkuaz Konutlarında daha insanlarımız yerleşmeden altyapısını bitirdik. Gerek kilitli parke taşı, gerek yolu, gerek elektrik ve kanalizasyon kısmında Büyükşehir belediyemiz tarafından bitirildi. Dolayısıyla insanlar oraya yerleşmeden ilçe belediyesine ne düşüyorsa bütün bu işler yerine getirildi. Kalan kısımlarla ilgili de bir önceki dönem ile ilgili de bu çalışmaları yürütürken aynı zamanda Edessa Konutlarına ait yapı ihtiyaçları da giderildi. Dolayısıyla şuanda orada yaşam devam ediyor, bir tarafta yeni konutlar devam ediyor. Ama hepsinden önemlisi yeni bir yerleşim yeri, yeni yerleşim yeri ile ilgili alt yapılar konusunda da haliyle belli bir zaman ihtiyaç var. Şuanda bizim tarafımızdan yapılacak olan tek iş kaldı orda, oda park yapılacak. Şuanda onunla ilgili çalışmalar bitti. Projelendirildi. Kısa bir süre içerisinde de oranın parkı yapılacak. Dolayısıyla bizler insanlarımıza yeni bir yaşam alanı sunarken, alt yapısı ile üst yapısıyla hazır sunmak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimizde Turkuaz Konutları vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.