banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Yerel Yönetimler Toplantısı Cemil Çadak Başkanlığında Yapıldı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Birimi tarafından düzenlenen bu ayki rutin toplantıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuk oldu. Yerel Yönetimler İl Başkanı Cemil Çadak’ın başkanlık ettiği toplantıya Başkan Ekinci’nin yanı sıra yerel yönetimler biriminin ilçe başkanları da katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye olarak son iki yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları ve yapacakları projeleri sunum halinde toplantıya katılan il ve ilçe başkanlarına anlattı.

Sunum öncesi söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “Gençlerle ilgili, gençlere neler yapılabilir konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalarda bulunmaya çalışıyoruz. Özellikle nüfusunun yaş ortalaması 19 olan bir ilçede gençlikle ilgili yapılan projelerin nerdeyse nüfusunun %50’sine tekabül ettiği, hatta 30 yaşın altındaki nüfusun %70 olan bir ilçede gençlere yapılacak olan projelerin hemen hemen her kesimden bizlerin ulaşabileceği bir araç olduğunu biliyoruz.” Dedi.

BAŞKAN EKİNCİ, GENÇ EVLER PROJELERİMİZ VAR

Gençlere yönelik çalışmalarından da bahseden Başkan Ekinci şunları söyledi;

“Şuanda hazırladığımız rakamlarını sunduğumuz Başbakanlıktan revize edilmek kaydı ile bizlere gönderilen ve şuanda ilgili bakanlığa göndereceğimiz genç evler projelerimiz var. Bu projedeki amacımız milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik yetiştirmek. Bu anlamda da buradaki 36 mahallemizde spor salonları açıyoruz. Milli ve manevi değerleri önceleyen bir antrenör ve burada yapılacak olan spor faaliyetlerin dışında kalan zamanlarda da bu ilçeye bu ile bu ülkeye aile duygusu ile bağlı gençlik yetiştirmek, aşılamalar yapmaktır. Orada yapılacak değerler buna benzer eğitimlerle beraber özlediğimiz o gençliğe kavuşmak adına ciddi bir uğraş veriyoruz. Açtığımız ve açmaya devam ettiğimiz Gençlik Merkezleri dışında kalan bir olay. Dolayısıyla burada genel merkezin gönderdiği bu yazı hakikaten şuanda üzerinde herkesin durması gereken bir yazıdır. Ayrıca birde bunun içine yarışma katılınca bu belki bir yerde oradan çıkacak olan bu yarışma sonucunda başarı hikâyeleri genel olarak diğer illerde de, diğer ilçelere de göndermek kaydı ile burada gençliğin başkaları tarafından kullanılmasını, beneklerinin bir şekilde iyi olmayan şeylerle dolu olmayacak şekilde engelleyecek bir proje ve çalışmadır. Kendi alanında ilçemiz için bizler bunu önemsiyoruz.”

‘İLÇEMİZDE ERTELENEN HİZMETLER AKSATILMAYACAKTIR’

Eyyübiye İlçesinin, ertelenmiş ve ötekileştirilmiş bir ilçe olduğunu her platformda dile getiren Başkan Ekinci, hizmetlerin devam etmesi ve daha fazlasını yapma adına da; “Eyyübiye ilçemizde gerek yeni yerleşim alanları, gerek mevcut durumun düzeltilmesi, gerek ertelenen hizmetin aksatılmaması noktasında elimizden geldiğince uğraş vermeye çalışıyoruz. Bizler göreve gelir gelmez ilçemizin bu bizim bildiğimiz durumların rakamsal çalışmalarda bulunduk. Sosyal anket yapan araştırmalarla mevcut durumu rakamlara döktük. Burada çıkan sonuçlarla bizler 2019’a kadar olan çalışmalarımızı stratejik bir plan kapsamında ele aldık. Bu stratejik planları da oluştururken şehrin içerisindeki bütün dinamiklerle görüştük.” İfadelerini kullandı.

“EYYÜBİYE’NİN %70’İ DAR GELİRLİ

Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı 57 bin ailenin olduğunu ve Eyyübiye ilçesinde dezavantajlı ailelerin yoğunlukta olduğunu toplantıda anlatan Başkan Ekinci, “Eyyübiye ilçemizde bu çalışmalar yapılırken, ilçemizdeki sorunlar vardı. Eğitim ciddi bir sorun, nüfusunun %60’ı en fazla ilkokul mezunudur. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıtlı 57 bin aile var. Bu 57 bin ailenin 25 bini sürekli yardım alıyor. Diğerleri önceden kaydolmuş zaman zaman yardım alıyor. Oradaki aile bireyleri de hesaba katıldığında neydeyse nüfusun %70’i dar gelirli, muhtaç olandır bir ilçedir. 36 merkez mahallemiz var. Bu mahallelerin içerisinde kaçak yapılar, gecekondulaşmalarda var. Yine şehrin çöplerinin biriktirildiği yer Eyyübiye ilçemizde, Hayvan Pazarı, Buğday Pazarı, Katı Atık Depolama Eyyübiye ilçemizdedir. Şehrin özellikle çevre noktasında sıkıntı oluşturan bu atıklar ya da kirli görüntülerin bulunduğu yer Eyyübiye ilçemizdedir. Bir tarafında site alanları, bir tarafında tarım arazileri olan ve bu alanda sıkışık olan ama belli bir imar planı olmayan bir ilçe ve gittikçe büyüyor. Şanlıurfa’nın nüfus bakımında en büyük ilçesidir. Suriyelilerin de en çok yoğun olarak yaşadığı bir ilçedir. 365 bin nüfusumuz var. Bunun en azı 150 bini Suriyelidir. Dolayısıyla 365 bin nüfus nerdeyse 550 bin pay ediliyor. Bunlar tabii ki büyük birer sıkıntıdır.” Dedi.

BAŞKAN EKİNCİ, BÜTÜN GÜZEL MEKÂNLAR EYYÜBİYE İLÇEMİZDE

Başkan Ekinci,“Şanlıurfa denilince bütün güzel mekânlar Eyyübiye ilçemizdedir. Eyyübiye ilçemiz yeni kurulan bir ilçe, yeni kurulan bir belediyedir. Yeni ekipler kuruldu, yeni meclis üyelerimiz, yeni teşkilatlarımız, yeni idari birimlerimiz var. Hedefimiz önümüzdeki 30 yılın, 40 yılın Eyyübiye’sini oluşturmak. Bunun temelini atmaktır. Doğru bir başlangıç adına çıktığımız bu yolda AK Belediyelerin, AK Belediyecilik örneğini sergilemek amacıyla elimizden geleninin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.