banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Eski Başkan Bahçıvan’a Arslan’dan Yanıt

Şanlıurfa’da uydu ve karasaldan yayın yapan bir televizyon kanalının ana haber bültenine canlı telefonla bağlanarak başta İçme Suyu Arıtma Tesisi olmak üzere köprülü kavşaklar ve gündemdeki birçok konuya ilişkin açıklamalar yapan Eski Başkan Bahçıvan’a yanıt Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan’dan geldi.

İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Etabı ve köprülü kavşaklarla ilgili yazılı ve görsel bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Habib Arslan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

2. İÇMESUYU ARITMA TESİSİ’NE İLİŞKİN

“Şanlıurfa Belediyesi Eski Başkanlarından Ahmet Bahçıvan’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamasını “Talihsizlik” olarak nitelendiriyorum. Sayın Bahçıvan’ın geçtiğimiz yıl Güneydoğu TV’de katıldığı bir programını izlemiştim. Orada –Benden sonra kim 2. bir arıtma tesisi yaparsa benden küçük veya büyük olsun fark etmez ben gider ellerinden öperim- demişti. Her iki açıklamada gösteriyor ki başkan bahçıvan o zamanda bilgi sahibi değildi şimdi de bilgi sahibi değil. Bir bilgi eksikliği söz konusu. Biz her platformda Başkan Bahçıvan’a yaptırdığı içme suyu arıtma tesisi adına binlerce teşekkür ettik ve ediyoruz. Her ne kadar projede bizim de emeğimiz olduysa da (Tesisi ancak 2 yıl çalışmanın sonucunda devreye sokabildik) ancak proje kendisindi temellerini kendisi atmıştı. Urfa’da biz göreve geldiğimizde kentimizin 3/1’i su alabiliyordu. Şuanda 2. İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor. 3 yıl gibi bir sürede tamamlanması bekleniliyor. DSİ Genel Müdürlüğümüz ile ortaklaşa disiplinli bir şekilde 2012 yılında ihale edildi. 2013’ün Ocak ayında inşaat çalışmaları başladı. İçme suyu Arıtma Tesisi 2 kısımdan oluşuyor. İnşaat yeri mevcut arıtma tesisinin hemen yanında. 1. Kısmında Arıtma Tesisi, 2.kısmında ise depo pompa istasyonu ve ana isale hattı bulunuyor. 2. Arıtma Tesisini yapma amacımız ise mevcut arıtma tesisi Şanlıurfa’nın ihtiyacına yanıt veriyor ancak imara açılan yen bölgelere 2. etaptan su verilmesi planlanıyor. Buralar neresi derseniz Dağ Eteği, Sırrın, Sırrın Karşıyaka, Karaköprü, Maşuk ve Yenice Mahalleleri… Mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesinin 270.000 m3/gün iken, ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasitenin 600.000 m3/güne çıkarılmış olacak. Bu da Şanlıurfa’nın önümüzdeki 30 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması anlamına gelmektedir. Şunu söyleyelim biz bu projenin fazla reklamını da yapmadık. Çünkü onlarca böyle büyük proje yaptık. Dolayısıyla öyle büyük reklamlar yapıp insanlarımızın başına her defasında kalkmadık. Ancak Eski Başkan Bahçıvan sayesinde bunun reklamı belki de iyi yapılmış olacak. Yanı bizlerin göreve Urfa’ya hizmet etmektir. Seçilen bir başkanın ve ekibinin görevi mevcut sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Bundan normal bir şey yoktur. Urfalıların parasını Urfalılar için harcıyorsunuz”

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARA İLİŞKİN

Kent merkezinde trafik akışının sağlanması, can ve mal kayıplarına neden olan üzücü trafik kazalarının yaşanmaması amacıyla 2004 yılından bu yana 4 adet köprülü kavşak, 1 adet yürüyen merdivenli üst geçit inşa ettiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Arslan, bu kavşakların yanı sıra Karayolları Bölge Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaptıklarını bu kapsamda birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını kaydetti.

Bahçıvan’ın “Kent merkezindeki tüm köprülü kavşakları ve yolları Karayolları yapıyor, belediye de bunları kendisine mal ediyor” şeklindeki açıklamayı da “Bilgisizlik” olarak nitelendiren Arslan konu hakkında şu açıklamayı yaptı.

“Şanlıurfa Belediyesi olarak biz 2004 yılından bu yana Karayolları ile çok ciddi ve güzel bir işbirliği yaptık. Bizim yetişemediğimiz noktada Karayolları, karayollarının yetişemedi noktalarda biz devreye girdik. Şanlıurfa Belediyesi olarak bizler neler mi yaptık? 2004 yılından bu yana 4 adet köprülü kavşak, 1 adet yürüyen merdivenli üst geçit inşa ettik. Bunlardan 2 tanesini birinci dönem, diğerlerini ise 2. dönem yaptık. Karayolları ise hizmete açılan Abide Köprülü Kavşağının yanı sıra Balıklıgöl Devlet Hastanesinin önümdeki kavşağı ve Evren Sanayi Sitesi önündeki köprülü kavşağı  yaptı. Bunun yanı sıra sağ olsunlar 3 çevreyolundaki köprülü kavşağı beraber yapacağız. Şanlıurfa Belediyesi ile karayolları olarak birçok çevreyolunun açılması konusunda ortak çalışmalarımız olmuştur. Bunlardan biri de Akabe Çevik Kuvvet Çevreyoludur. Diğeri ise Diyarbakır Karayolunun genişletilmesidir. Akçakale yolu, Mardin yolu ve diğer yollarda yaptığımız hizmetler için levha asmadık. Halen STK’larla ve karayolları ile görüşmelerimiz sürüyor. Sayın Bahçıvana bir konu da hak veriyorum. Urfalıların sorunlarıyla ilgileniyor ama İstanbul’da yaşadığı için bilgisizlik hakim. Bu kadar bilgi sahibi olmaması ve bilgisiz açıklamalar yapmasını normal karışıyorum. Hepimiz Şanlıurfa için çalışıyoruz. Bu bir ekip işidir. Başka bakanımız, vekillerimiz, valimiz, başkanımız Urfamızı yarınlar için hazırlıyor. Her Şey Şanlıurfa İçin. Türkiye için. Tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.