banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Türkiye

Erdoğan'ın 'kimlik' önerisine BDP'den tam destek

Dün bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ‘Yeni anayasada teklifimiz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı adı altında toplanmak. Türk, Kürt, Çerkez, Laz herkes TC vatandaşı olsun.  Çünkü gruplar arasında anlaşmazlıklar oluyor. Eğer TC vatandaşlığı dersek kimsenin şikayeti olmaz. Ben ‘Türkiyeliyim' dediğim için yargılandım. ABD ve Almanya'da böyle bir durum yok. Benim bu ifademi sol ve komünist jargon olarak kullanmakla ifade ettiler. Ne alakası var. Ben bu memleketin evladıyım. Ne far keder' sözü Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak programında da tartışıldı.

Programın konukları arasında olan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Erdoğanın açıklamalarına tam destek verdi.

BDP'DEN TAM DESTEK

Baluken  ‘Sayın Başbakanın bu sorunun çözümünde cesur çıkışları oldu. Örneğin bu (İmralı) sürecinin başlaması ve devamıyla ilgili bu yaklaşımı biz rahmetli Özal döneminde görmüştük. Rahmetli Erbakan'da da böyle bir eğilim vardı. Ama bunları tartışma ortamı yoktu o zaman. Sayın Erdoğan'ın bu sözleri oldukça önemli. Sürece güç katacaktır. Halkımızın da tabularını aşmaları konusunda rahatlatacak. Bir etnik unsuru öne çıkaran anayasayı sorunların kaynağı olarak görüyoruz. Biz anayasal düzenleme yapılırken diğer tüm etnik unsurları koruyacak bir düzenleme yapılması tarafındayız. Ya da nötr olarak herhangi bir etnik unsura vurgu yapmayan bir tanımlamadan yanayız. 75 milyonu ortak bir formülizasyonda nasıl buluşturabiliriz diye soruduğumuzda en doğru yanıt ‘Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı' olmalı diyoruz' dedi.

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.