banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Erdoğan'ın adaylığını açıklayacak isim belli oldu

Buna göre, 1 Temmuz Salı günü ATO Kongre Merkezinde geniş katılımlı bir toplantı yapılacak.

Bu toplantıda Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olduğunu açıklayacak.

Ardından Erdoğan’ın adaylığı için milletvekillerinden toplanan imzalı başvuru TBMM Başkanlığına verilecek. MYK’da son anket sonuçları da değerlendirildi. MYK’ya sunulan son ankette, Erdoğan’ın aday olması durumunda 10 Ağustos’taki Köşk seçimlerinde yüzde 53’le ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceği tespiti yapıldı. AK Parti, cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz günü büyük bir gövde gösterisi ile açıklama kararı aldı. Bu kapsamda, parti kurucuları, il-ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekillerinin katılacağı bir törende Erdoğan’ın adaylığı ilan edilecek.

AK Parti’nin önceki gece 7 saat süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşti. Toplantıda, aday açıklamasının nasıl yapılacağı da karara bağlandı. Buna göre, 1 Temmuz Salı günü ATO kongre merkezinde geniş katılımlı bir toplantı yapılacak. Bu toplantıya, parti kurucuları, il-ilçe başkanları, belediye başkanları, eski ve yeni milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile yazılı ve görsel basının temsilcileri, köşe yazarları davet edildi. Toplantıda Erdoğan’ın adaylığını kendisinden sonra partide ikinci adam konumunda olan Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin açıklayacak. Ardından da Erdoğan kürsüye gelerek bir konuşma yapacak.

İMZALAR TOPLANIYOR

ATO’daki toplantının ardından da Erdoğan’ın adaylık başvurusu TBMM Başkanlığı’na yapılacak. AK Parti grubu bunun için dünden itibaren milletvekillerinden imza toplamaya başladı. AK Partili 313 milletvekilinin imzası ve Erdoğan’ın adaylığı kabul ettiğine dair yazılı belge ile birlikte adaylık başvurusu 1 Temmuz günü Meclis Başkanlığı’na iletilecek.

ERDOĞAN’IN OYU YÜZDE 53

Bu arada, MYK toplantısında son yapılan anketler de masaya yatırıldı. Ankete, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda ilk turda yüzde 53’le cumhurbaşkanı seçileceği tespiti yapıldı. Ankette, bugün bir seçim olsa AK Parti’nin alacağı oy oranının ise yüzde 48-50 bandında olduğu sonucu da yer aldı.

10 AĞUSTOS’A KADAR ‘BAŞBAKANLIK’ KONUŞULMAYACAK

MYK’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos’a kadar ‘Yeni başbakan’ konusunda görüş belirtilmemesi de kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan kurmaylarına, bu konunun kamuoyu önünde, hatta parti içinde dahi konuşulmaması talimatını verdi. Erdoğan, “3 Temmuz’dan itibaren tek hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Seçimler bitene kadar başbakanlık veya genel başkanlık konusu konuşulmasın” uyarısında bulundu. (Türkiye)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.